Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί των Χανίων, λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων

Κρήτη
Αντιδρούν οι εκπαιδευτικοί των Χανίων, λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεκδικούν την ασφαλή λειτουργία των σχολείων – «Βλέπουμε προχειρότητα στα self test»

Για συνεχή εμπαιγμό σε ότι αφορά την υγειονομική ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών, κατηγορούν για πολλοστή φορά την κυβέρνηση, οι δάσκαλοι αλλά και φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, που βγήκαν το πρωί στο δρόμους, στο πλαίσιο της πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης που έγινε με αφετηρία της πλατεία της δημοτικής αγοράς.

Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά τα σχολεία θα πρέπει -έστω και τώρα- να λειτουργήσουν στο πλαίσιο μέτρων που εγγυώνται την ασφάλεια δασκάλων, μαθητών και των οικογενειών τους, χωρίς πολυάριθμα τμήματα και χωρίς τους επικοινωνιακούς -όπως τόνισαν- χειρισμούς της κυβέρνησης.

Στους δρόμους ήταν το σημερινό ραντεβού των εκπαιδευτικών των Χανίων, με τους δασκάλους αλλά και τους φοιτητές που συμμετείχαν στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση να διεκδικούν την ασφαλή επαναλειτουργία όλων των σχολικών μονάδων.

Το σημείο συγκέντρωσης των διαδηλωτών ήταν η πλατεία της δημοτικής αγοράς, με τους ίδιους να επισημαίνουν σε όλους τους τόνους ότι έστω και μετά από ένα χρόνο, τα σχολεία θα πρέπει να λειτουργήσουν στο πλαίσιο μέτρων που εγγυώνται την ασφάλεια δασκάλων, μαθητών και των οικογενειών τους, χωρίς πολυάριθμα τμήματα και χωρίς τους επικοινωνιακούς χειρισμούς από πλευράς της κυβέρνησης.

Οι φοιτητές από την πλευρά τους, κατήγγειλαν για πολλοστή φορά το νόμο που -όπως είπαν- δημιουργεί προβλήματα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι διαθέτει χρήματα για τις προσλήψεις αστυνομικών στις σχολές και όχι για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού συστήματος, των πανεπιστημίων, αλλά και του τομέα της υγείας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News