«Ποντικοί» έκλεψαν 5 σπίτια και σκάφος – «Σήκωσαν» από Ι.Χ, έπιπλα, κοσμήματα μέχρι συσκευές και καύσιμα

Κρήτη
«Ποντικοί» έκλεψαν 5 σπίτια και σκάφος – «Σήκωσαν» από Ι.Χ, έπιπλα, κοσμήματα μέχρι συσκευές και καύσιμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχηματίστηκε δικογραφία για έξι υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε οικίες και σε σκάφος αλιείας στα Χανιά

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση έξι υποθέσεων κλοπών, από οικίες και σκάφος αλιείας σε περιοχή του Δήμου Αποκάρωνα.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από 17.01.2021 έως και 26.03.2021, στην ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα, άγνωστοι δράστες είχαν διαπράξει συνολικά έξι περιπτώσεις κλοπών, εκ των οποίων οι πέντε  είχαν διαπραχθεί σε οικίες και η μία  σε  σκάφος αλιείας.

Αφαίρεσαν έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κοσμήματα και διάφορα άλλα αντικείμενα  συνολικής χρηματικής αξίας 1.984 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ,  Ι.Χ. αυτοκίνητο, ενώ η χρηματική αξία των καυσίμων που αφαίρεσαν από το αλιευτικό σκάφος  ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των  2.100 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων προέκυψε ότι δύο από τους ημεδαπούς είχαν διαπράξει τις συγκεκριμένες κλοπές και στην συνέχεια παρέδιδαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα στους έτερους ημεδαπούς.

Ακολούθησαν έρευνες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων σε χώρους εργασίας των ανωτέρω, κατά την διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το αφαιρεθέν Ι.Χ αυτοκίνητο, ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News