25η Μαρτίου: Λιτός αλλά λαμπρός ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε Ρέθυμνο και Χανιά

Χανιά
25η Μαρτίου: Λιτός αλλά λαμπρός ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε Ρέθυμνο και Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη «σκιά» του κορωνοϊού οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Δυτική Κρήτη

Αλλιώτικες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και χωρίς την παρουσία πολιτών, ήταν φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και στην δυτική Κρήτη.

Με τις δέουσες τιμές τα Χανιά τίμησαν σήμερα την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ο εορτασμός για τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του 1821, έγινε με μέτρα και αποστάσεις όπως επιβάλλει ο κορωνοϊός, με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών να δίνουν υπό βροχή το «παρών» στο μνημείο των πεσόντων της πόλης. 

Στις επετειακές εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του υπουργείου Ναυτιλίας, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.

Νωρίτερα, εψάλη η καθιερωμένη δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό της πόλης, παρουσία των εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Χθες το βράδυ στα χρώματα της γαλανόλευκης φωταγωγήθηκαν το ενετικό λιμάνι των Χανίων, αλλά και το θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Λιτές οι εορταστικές εκδηλώσεις φέτος και στην πόλη του Ρεθύμνου. Μετά την καθιερωμένη δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό της πόλης, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών κατέθεσαν στεφάνια τιμώντας τους ήρωες της επανάστασης, την ώρα που η τεράστια γαλανόλευκη κυμάτιζε στον Ρεθυμνιώτικο ουρανό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News