Χανιά

Κυρ. Μητσοτάκης: Στις 9 το πρωί η επίσκεψη στη Ναυτική Βάση Σούδας

Για το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ»

Tο αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower στη Ναυτική Βάση Σούδας, θα επισκεφθεί αύριο στις 9 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύουν σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Υπενθυμίζεται πως από την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 η Φρεγάτα ΨΑΡΑ έχει ενσωματωθεί ως πλήρες οργανικό μέλος στη Δύναμη Κρούσης του Αεροπλανοφόρου EISENHOWER (Carrier Strike Group, CSG) κατά τον πλου του στην Κεντρική και Ανατολική Μεσόγειο. Η Δύναμη Κρούσης θα κάνει συνεκπαίδευση μέσων και μονάδων Ελλάδας και ΗΠΑ, με επιπλέον συμμετοχή από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δύο Υποβρυχίων και μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ.

Η εν λόγω συνεκπαίδευση όπως τονίζεται "δεν αυξάνει μόνο την επιχειρησιακή και μαχητική ικανότητα, αλλά αυξάνει και τη διαλειτουργικότητα των δυνάμεων που συμμετέχουν.

Το Eisenhower πέρυσι τον Ιούλιο είχε περάσει νότια της Κρήτης προερχόμενο από τον Περσικό Κόλπο και είχε εκτελέσει και πάλι γυμνάσια συνεκπαίδευσης με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

(Φωτογραφία IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια