Χανιά

Επιτέλους θωρακίζεται αντιπλημμυρικά η Χρυσή Ακτή - Γκρίνια από επιχειρηματίες για το κλείσιμο του δρόμου

Σε πλήρη εξέλιξη το μεγάλο αντιπλημμυρικό της ΔΕΥΑΧ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης της Χρυσής Ακτής στα Χανιά που υπόσχεται να δώσει τέλος στα φαινόμενα που στο παρελθόν έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα κατοίκους και επιχειρηματίες

Η επιβολή του βαθύ κόκκινου στο δήμο Χανίων αποτέλεσε ιδανική αφορμή για τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης προκειμένου να υλοποιήσει το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Χρυσής Ακτής. Χωρίς να λείπουν οι γκρίνιες από επιχειρηματίες της περιοχής, οι εργασίες εκτελούνται από τον ανάδοχο και μάλιστα με ρυθμούς πυρετώδεις.

«Αντιλαμβάνομαι ότι δημιουργεί κάποια προβλήματα στους επιχειρηματίες της περιοχής», δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης.

«Να δούμε αν κάτι μπορούμε να κάνουμε έστω από τη μία πλευρά μετά από δέκα μέρες, είκοσι ώστε να μην είναι τόσο μεγάλο το πλήγμα στις επιχειρήσεις», όπως τόνισε ο επιχειρηματίας Μανώλης Κλιματσάκης.

Το έργο υπόσχεται να αντιμετωπίσει οριστικά τα πλημμυρικά φαινόμενα που καταγράφονταν με μεγάλη συχνότητα τα τελευταία χρόνια, έχοντας μάλιστα πλήξει σημαντικά δεκάδες επιχειρήσεις της περιοχής.

«Επλήγησαν οι κάτοικοι, η οικονομία. οι επιχειρήσεις άρα ήταν ένα έργο αναγκαίο που χρηματοδοτείται από την περιφέρεια Κρήτης», ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Χρυσούλα Χατζηδάκη.

Στόχος του δήμου και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων είναι να ολοκληρωθούν το ταχύτερο οι εργασίες που απαιτούν κλείσιμο της παλιάς εθνικής οδού στο τμήμα από τον Κλαδισσό μέχρι τη Χρυσή Ακτή. Και οι δύο πλευρές διαβεβαιώνουν για παράδοση του έργου στο σύνολο του πολύ πριν τη συμπλήρωση δύο μηνών όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα.

«Η ένσταση που έχουμε ως επιχειρηματίες και η ερώτηση που θέτουμε είναι: πριν από ένα μήνα είχε κλείσει ξανά ο δρόμος για παρόμοια έργα. Για πιο λόγο δεν έγινε τότε με αποτέλεσμα τώρα να ξανακλείσουμε», τόνισε ο επιχειρηματίας Μιχάλης Μαυριδάκης.

«Αυτό που καταφέρνουμε αυτή τη στιγμή είναι σε συνεργασία με τον ανάδοχο είναι ότι θα δουλεύουμε φουλ τάιμ μέχρι τις 6.30 τώρα και αν τα μέτρα αρθούν μέχρι τις 8.30, να δουλεύουν τα συνεργεία. Να υπάρξει από τις επόμενες μέρες νέο μέτωπο για τα τοπικά δίκτυα ομβρίων που είναι και αυτά πάνω στην παλιά εθνική οδό», τόνισε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΧ Κώστας Στεργιάνης.

Το έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης της Χρυσής Ακτής αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδιασμού της ΔΕΥΑΧ ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν αντίστοιχες παρεμβάσεις και στην περιοχή Δαράτσο.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια