Γεννητούρια στο Δημοτικό Κήπο Χανίων - Πρώτη φορά… γονείς θα γίνουν οι κύκνοι

Χανιά
Γεννητούρια στο Δημοτικό Κήπο Χανίων - Πρώτη φορά… γονείς θα γίνουν οι κύκνοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καραντίνα κατάφερε να κάνει τους κύκνους στον Κήπο να ζευγαρώσουν

Άνοιξε και πάλι το πρωί της Δευτέρας ο Δημοτικός Κήπος Χανίων, ο οποίος παρέμενε κλειστός από το Νοέμβριο, λόγω των μέτρω ν περιορισμού του κορωνοϊού.

Μικροί και μεγάλοι, οικογένειες με παιδιά έσπευσαν να απολαύσουν τον ήλιο, να παίξουν στην παιδική χαρά με τα παιδιά του και να δουν τα ζωάκια που φιλοξενούνται στον κήπο.

Μάλιστα, μια από τις «εκπλήξεις» που αντίκρυσαν οι επισκέπτες του κήπου είναι τα… γεννητούρια από το ζευγάρι κύκνων!

Ο θηλυκός κύκνος γέννησε αυγά, τα οποία και κλωσούσε το πρωί της Δευτέρας.

Πάντως, δεν είναι γνωστό πόσα αυγά γέννησε ο κύκνος – καθότι οι εργαζόμενοι του Δήμου δεν μπαίνουν στο χώρο όπου βρίσκονται οι κύκνοι, εφόσον τα αυγά βρίσκονται στη φάση της επώασης.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Κήπου, είναι η πρώτη φορά που το ζευγάρι των κύκνων ζευγάρωσε και από ότι φαίνεται, η ηρεμία της καραντίνας είχε… θετικές επιδράσεις στα πτηνά.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες τα συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας  του Δήμου Χανίων εργάζονταν πυρετωδώς, για να καταστήσουν και πάλι επισκέψιμο και ασφαλή τον χώρο, πραγματοποιώντας εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού εντός του πάρκου, ενώ κλαδεύτηκαν και τα δέντρα που υπάρχουν στον μεγάλο χώρο πρασίνου.

Ο Δημοτικός Κήπος Χανίων θα παραμένει ανοικτός κάθε μέρα από τις 08:00 έως τις 20:00 για το κοινό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News