Rapid tests στον Πλατανιά – 7 τα θετικά τεστ

Χανιά
Rapid tests στον Πλατανιά – 7 τα θετικά τεστ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβληματισμένοι αλλά και ανήσυχοι οι θεσμικοί φορείς

Μετά το τελευταίο κρούσμα κορωνοιού σε εργαζόμενο του δήμου Πλατανιά στα Χανιά και με αφορμή την αυξητική τάση που καταγράφουν γενικότερα οι μολύνσεις στο νομό Χανίων, σε rapid tests υποβλήθηκαν σήμερα στην περιοχή του Ταυρωνίτη, τόσο οι δημοτικοί υπάλληλοι, με πρώτο μάλιστα τον δήμαρχο της περιοχής, όσο και οι ίδιοι οι κάτοικοι του δήμου Πλατανιά. Από τα περίπου 255 τεστ που έγιναν, 7 προέκυψαν θετικά.

Ωστόσο οι θεσμικοί φορείς του τόπου εμφανίζονται προβληματισμένοι αλλά και ανήσυχοι και από την αύξηση του ιικού φορτίου που καταγράφεται και στα λύματα της περιοχής, κάτι το οποίο, όπως λένε, δείχνει την έξαρση του ιού.

Στο μεταξύ, «γρήγορα τεστ» για την ανίχνευση κορωνοιού έγιναν σήμερα από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και στον δημοτικό κήπο του Ρεθύμνου. 

Η συμμετοχή των πολιτών αν και περιορισμένη σε σύγκριση με άλλες φορές, κρίθηκε ικανοποιητική από τους υγειονομικούς, ενώ από τα 360 δείγματα που ελήφθησαν σήμερα, ένα μόλις προέκυψε θετικό. 

Θυμίζουμε ότι στα αντίστοιχα τεστ που έγιναν στις αρχές Μαρτίου και πάλι στον δημοτικό κήπο, είχαν εντοπιστεί 4 θετικά κρούσματα σε σύνολο 509 δειγμάτων.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News