Ξενοδοχοϋπαλλήλοι Χανίων: «Ο εργαζόμενος λαός καθημερινά παλεύει για την προστασία της ζωής του»

Χανιά
Ξενοδοχοϋπαλλήλοι Χανίων: «Ο εργαζόμενος λαός καθημερινά παλεύει για την προστασία της ζωής του»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση από την «Ταξική Ενότητα στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων»

«Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας και ο εργαζόμενος λαός καθημερινά παλεύει για την προστασία της υγείας και της ζωής του, μετρώντας πλήγματα σε ανθρώπινες ζωές, στην εργασία του, στο εισόδημα του. Οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι και εποχιακοί εργαζόμενοι στον τουρισμό αγωνιούμε για το πως θα καταφέρουμε να ζήσουμε τις οικογένειες μας, εάν θα μας φτάσουν τα χρήματα μέχρι να ανοίξουν πάλι τα ξενοδοχεία.

Έναν χρόνο τώρα η κυβέρνηση φέρει εγκληματικές ευθύνες, καθώς αρνείται να πάρει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αρνείται να ακούσει τα αιτήματα μας, τα αιτήματα των ίδιων των νοσοκομειακών γιατρών. Βάζει το αγαθό της ζωής και της υγείας μας στη ζυγαριά του «κόστους – οφέλους». Κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, με νοσοκομεία που έχουν μετατραπεί σε «μίας νόσου», χωρίς μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, χωρίς τις απαραίτητες ΜΕΘ, χωρίς καν να επιτάξει τις κλινικές του ιδιωτικού τομέα που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην μάχη κατά της πανδημίας.

Η ένταση της καταστολής έχει στόχο να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας. Θέλουν έναν λαό και μια νεολαία που να μην αντιδρά, να μην αντιστέκεται. Θέλουν να δεχτούμε την αντιλαϊκή επίθεση και να σιωπούμε. Δεν θα τους περάσει!! Η οργή και η αγανάκτηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας απέναντι στην ένταση της κρατικής καταστολής και στο όργιο της αστυνομοκρατίας δε μπορεί να κρυφτεί.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!

Καλούμε την διοίκηση του Σωματείου μας να πάρει απόφαση συμπόρευσης και να συμμετέχει στο συλλαλητήριο των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων του Νομού Χανίων, σήμερα Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 17:00μμ στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Το Ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας θα βρίσκεται εκεί και καλεί όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους του Νομού Χανίων να συμμετέχουν αποφασιστικά, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Διαδηλώνουμε ενάντια στην εντεινόμενη καταστολή και την πολιτική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Υπάρχει ελπίδα! Οργανωμένα, αγωνιστικά, ταξικά απαντάμε στη νέα επίθεση!

Οι μαζικοί και οργανωμένοι αγώνες του ταξικού εργατικού κινήματος το προηγούμενο διάστημα απέδειξαν ότι ΜΟΝΟ οι αγώνες της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας μπορούν να δώσουν ελπίδα και διέξοδο.

Το ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας καλεί όλους τους ξενοδοχοϋπάλληλους του Νομού Χανίων να δυναμώσουν τον αγώνα και την συλλογική διεκδίκηση ώστε να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι για ακόμα μια φορά τις συνέπειες της κρίσης, να διασφαλίσουμε το αγαθό της υγείας μας.

Ο Αγώνας Συνεχίζεται!!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ Πέμπτη 18 Μαρτίου στις 17:00μμ στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
  • Επίταξη ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση.
  • Καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα την πανδημία.
  • Να διασφαλιστεί το δικαίωμα επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στον τουρισμό και επισιτισμό. Καμία απόλυση. Όλοι στη Δουλειά!
  • Εισόδημα για όλους μέχρι να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις.
  • Στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους, που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα.
  • Κλαδικές ΣΣΕ χωρίς μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων με υποχρεωτική εφαρμογή σε όλη τη χώρα»

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News