Χανιά

Lockdown - Χανιά: «Στροφή» στις μετακινήσεις των πολιτών - 35 δημοτικά ποδήλατα έτοιμα προς χρήση

Αναβαθμίστηκε ο στόλος των κοινόχρηστων ποδηλάτων στα Χανιά

Αύξηση μεγαλύτερη του 500% παρατηρείται το τελευταίο τρίμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, στην χρήση των κοινόχρηστων δημοτικών ποδηλάτων στα Χανιά

Σε εργασίες αναβάθμισης του φθαρμένου στόλου και των σταθμών των κοινόχρηστων ποδηλάτων του δήμου Χανίων, προχώρησε το προηγούμενο διάστημα η ανάδοχος εταιρία που είχε αναλάβει τη συντήρηση, με στόχο την ποιοτικότερη χρήση από τους πολίτες.

Οι εργασίες, που έγιναν χωρίς επιπλέον οικονομικό κόστος για τον δήμο, πραγματοποιήθηκαν στους σταθμούς ποδηλάτων της πλατείας Κατεχάκη, στην οδό Δευκαλίωνος στο πάρκινγκ της Πύλης της Άμμου, στην πλατεία Μαρκοπούλου ανατολικά της δημοτικής αγοράς, ενώ ο κατεστραμμένος εξοπλισμός που υπήρχε στην πλατεία Τάλω, κάτω από το φρούριο του Φιρκά, απομακρύνθηκε και ο νέος σταθμός εγκαταστάθηκε λίγα μέτρα παραπάνω, στις αρχές της οδού Θεοτοκοπούλου, με υλικά τελευταίας τεχνολογίας.

Ωστόσο, στο δήμο Χανίων εντυπωσιακή είναι η αύξηση ρεκόρ –άνω του 50%- που καταγράφηκε τον προηγούμενο χρόνο στην χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων, με τους πολίτες να χρησιμοποιούν περισσότερο το ποδήλατο, κυρίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η εκτεταμένη συντήρηση και αναβάθμιση του εξοπλισμού του δήμου, αλλά και η ενίσχυση του δικτύου ποδηλατοδρόμων. 

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι τον Σεπτέμβριο που τελειώνει η πενταετία του εν λόγω προγράμματος μέσω ΕΣΠΑ, να ενισχυθούν περαιτέρω τόσο ο στόλος όσο και οι σταθμοί των δημοτικών ποδηλάτων.

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια