Με μάσκα, αποστάσεις μέχρι και… delivery η αγορά των Σαρακοστιανών - Παρελθόν οι παρέες στα εστιατόρια

Κρήτη
Με μάσκα, αποστάσεις μέχρι και… delivery η αγορά των Σαρακοστιανών - Παρελθόν οι παρέες στα εστιατόρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εξαφανισμένη» και η «κοσμοπλημμύρα» στις αγορές των Χανίων και του Ρεθύμνου – Στα ίδια επίπεδα με πέρσι οι τιμές

Με μάσκα και αποστάσεις προχώρησαν το πρωί οι καταναλωτές της δυτικής Κρήτης στις αγορές τους για το σαρακοστιανό τραπέζι, με την κίνηση τόσο στην δημοτική αγορά των Χανίων, όσο και στην αγορά του Ρεθύμνου να είναι αισθητά μειωμένη σε σύγκριση με την προ καραντίνας εποχή.

Τα θαλασσινά, οι χαλβάδες, ο ταραμάς, τα ζαρζαβατικά αλλά και η πατροπαράδοτη λαγάνα, έχουν σήμερα την τιμητική τους, με τις τιμές να κυμαίνονται στα ίδια με τα περσυνά επίπεδα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις λόγω των περιοριστικών μέτρων, οι πολίτες προτίμησαν την μέθοδο του ντελίβερι. 

Από τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας όμως, δεν έλλειπε και το πέταγμα του χαρταετού, με τους Ρεθυμνιώτες να εκμεταλλεύονται την καλοκαιρία και να κατακλύζουν την παραλία της πόλης.

Εξόρμηση στην αγορά από νωρίς το πρωί έκαναν σήμερα οι καταναλωτές σε Χανιά και Ρέθυμνο για να προμηθευτούν τα απαραίτητα εδέσματα για το σαρακοστιανό τραπέζι. Η κίνηση στην αγορά της δυτικής Κρήτης ήταν μειωμένη σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια, όμως ικανοποιητική για τα δεδομένα των ημερών. 

Η πατροπαράδοτη λαγάνα, τα θαλασσινά, ο ταραμάς, ο χαλβάς, αλλά και τα ζαρζαβατικά που σήμερα έχουν ξεχωριστή θέση στο γιορτινό τραπέζι, πωλούνταν στις ίδιες περίπου τιμές σε σχέση με πέρυσι, με το καταναλωτικό κοινό όμως να εμφανίζεται κάπως συγκρατημένο στις αγορές του.

Στην δημοτική αγορά Χανίων, η εικόνα φέτος ήταν διαφορετική για τα εστιατόρια, καθώς λόγω των περιοριστικών μέτρων έλλειπαν οι παρέες για το άνοιγμα της σαρακοστής εντός των καταστημάτων. Ωστόσο, οι παραγγελίες για πακέτο έπεφταν βροχή. 

Δεκάδες όμως ήταν οι παραγγελίες που δέχτηκαν και τα συνοικιακά καταστήματα σε Χανιά και Ρέθυμνο. Η ζήτηση ήταν αυξημένη κυρίως στα θαλασσινά, ενώ αρκετοί καταναλωτές που θέλησαν να αποφύγουν τον συνωστισμό, έδιναν τηλεφωνικά τις παραγγελίες τους ακολουθώντας την μέθοδο του ντελίβερι.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News