Χανιά: Αυτοψία Μπακογιάννη – Σημανδηράκη στους ποδηλατοδρόμους του κέντρου

Κρήτη
Χανιά: Αυτοψία Μπακογιάννη – Σημανδηράκη στους ποδηλατοδρόμους του κέντρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Χανιά ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευθύμιος Μπακογιάννης

Αυτοψία στο κέντρο των Χανίων και συγκεκριμένα στους ποδηλατοδρόμους που έχει δημιουργήσει η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, έκανε το πρωί της Παρασκευής,  ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευθύμης Μπακογιάννης συνοδευόμενος από τον δήμαρχο, Παναγιώτη Σημανδηράκη και άλλα υπηρεσιακά στελέχη.

Οι δύο άνδρες εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από την μέχρι σήμερα πορεία του προγράμματος, ενώ στον κ. Μπακογιάννη παρουσιάστηκαν και οι μελλοντικές στοχεύσεις του δήμου.

Μεταξύ των όσων συζητήθηκαν ήταν και το σχέδιο του υπουργείου για τα προγράμματα επιδότησης αγοράς κοινόχρηστων ποδηλάτων για τους δήμους της χώρας μέχρι τον Ιούνιο, με τον δήμο Χανίων να προετοιμάζεται ώστε να καταθέσει την δική του πρόταση, που βασίζεται στο σχέδιο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. Μάλιστα ο τελικός αριθμός των ποδηλάτων θα έχει άμεση εξάρτηση από την τελική μορφή του σχεδίου, καθώς θεωρείται σίγουρο ότι πρόκειται για την προμήθεια εκατοντάδων ποδηλάτων με τους σταθμούς να χωροθετούνται ακόμα και στα περιφερειακά πάρκινγκ.

Ο Ευθύμης Μπακογιάννης πάντως έστειλε το δικό του μήνυμα και προς τις άλλες μεγαλουπόλεις της Κρήτης ώστε να ενισχύσουν όπως είπε την βιώσιμη κινητικότητα προς όφελος των πολιτών τους, στέλνοντας έτσι η Κρήτη το δικό της μήνυμα πανελλαδικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News