Lockdown: «Κλειδώνει» στο «βαθύ κόκκινο» ο Δήμος Χανίων

Κρήτη
Lockdown: «Κλειδώνει» στο «βαθύ κόκκινο» ο Δήμος Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζονται οι συζητήσεις για την Περιφερειακή Ενότητα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καθιερωμένη σύσκεψη των εμπειρογνωμόνων, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο πως οι εισηγήσεις για αυστηροποίηση των μέτρων «κλειδώνουν» σε 9 περιοχές.

Ανάμεσα τους ξεχωρίζει από πλευράς Κρήτης, ο Δήμος Χανίων, ο οποίος φαίνεται πως μπαίνει στο «βαθύ κόκκινο».

Αυτή την ώρα υπάρχουν συζητήσεις και για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, αν θα πρέπει να ενταχθεί δηλαδή ολόκληρη στο πιο αυστηρό καθεστώς.

Οι 9 περιοχές που φαίνεται να «κλειδώνουν» στο «βαθύ κόκκινο»:

Η περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας, η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, η περιφερειακή ενότητα Λέσβου και η περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Οι δήμοι: Κατερίνης, Ιωαννίνων, Σκιάθου, Χανίων και Μετσόβου.

Τι δείχνει η «εικόνα» της Κρήτης

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα φαίνεται να «κλειδώνει» η απόφαση για παράταση του lockdown στην χώρα, τόσο στις περιοχές που βρίσκονται σε «βαθύ κόκκινο» όσο και σε αυτές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και αυτό που εξετάζουν οι ειδικοί είναι στοχευμένες αλλαγές ανά περιοχή.

Στις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, την καλύτερη επιδημιολογική «εικόνα» έχει ξεκάθαρα το Λασίθι, όπου δεν αναμένονται αλλαγές στο υφιστάμενο καθεστώς. Στην πρώτη ημέρα των rapid tests στην Ιεράπετρα, μάλιστα, εντοπίστηκε μόλις ένα θετικό δείγμα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, παρατηρείται μια «σταθερότητα» στα επιδημιολογικά στοιχεία, όμως αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι η ανίχνευση μεταλλάξεων του κορωνοϊού. Χτες, στην Π.Ε. Ηρακλείου εντοπίστηκαν 46 κρούσματα Βρετανικής μετάλλαξης, στην Π.Ε. Λασιθίου 4 κρούσματα Βρετανικής μετάλλαξης, στην Π.Ε. Ρεθύμνου 16 κρούσματα Βρετανικής μετάλλαξης και στην Π.Ε. Χανίων 4 κρούσματα Βρετανικής μετάλλαξης.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ανιχνεύεται μια πτωτική τάση του ιικού φορτίου, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει στην εισήγηση για «πίστωση» χρόνου και στην αποφυγή απόφασης για αυστηρότερα μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία είναι δυναμική και οι τελικές αποφάσεις αναμένονται το απόγευμα, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

(Φωτογραφία Αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News