Χανιά

Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτές οδήγησης - Μηχανοκίνητη πορεία στα Χανιά

Τη λήψη μέτρων για τη στήριξη του κλάδου τους ζήτησαν εκπαιδευτές οδήγησης στα Χανιά

Εκπαιδευτές οδήγησης συγκεντρώθηκαν με τα οχήματά τους έξω από τη Διεύθυνση Μεταφορών Χανίων στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης και στη συνέχεια πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία σε δρόμους της πόλης, με κατάληξη το κτίριο όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας στην περιοχή των δικαστηρίων και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Οι σχολές οδήγησης και στα Χανιά έχουν αναστείλει εδώ και τέσσερις μήνες τη λειτουργία τους λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Στα Χανιά δραστηριοποιούνται 28 σχολές οδηγών και όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ο εκπαιδευτής οδήγησης Ευτύχης Καραγιαννάκης, «τα προβλήματα του κλάδου είναι πολλά. Σήμερα κινητοποιηθήκαμε ως εκπαιδευτές οδήγησης. Είμαστε κλειστά από τις 6 Νοεμβρίου, οι σχολές δεν δουλεύουν και αυτό που ζητάμε είναι να επωφεληθούμε και εμείς από μέτρα στήριξης που δόθηκαν σε άλλους κλάδους».

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτές οδήγησης, ο κλάδος αντιμετωπίζει τα τελευταία έξι χρόνια πολλά προβλήματα, τα οποία μετά από πέντε μήνες απραγίας έγιναν περισσότερα, ενώ στα Χανιά ποσοστό 60% των σχολών οδήγησης έμεινε εκτός από την επιστρεπτέα προκαταβολή 6.

Όπως τόνισε ο εκπαιδευτής οδήγησης Γιώργος Γαϊτανόπουλος, «ζητάμε τη στήριξη της πολιτείας σεβόμενοι την πανδημία. Καταλαβαίνουμε και στεκόμαστε δίπλα στα μέτρα, αλλά μας είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να ζούμε τις οικογένειες μας χωρίς να δουλεύουμε. Ο κλάδος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, βρίσκεται σε δεινή θέση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια