Χανιά

Χανιά: Συγκέντρωση και πορεία από τον Ενιαίο Φοιτητικό Σύλλογο Πολυτεχνείου Κρήτης

Εκατοντάδες φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης συμμετείχαν στη συγκέντρωση και στη πορεία στο κέντρο της πόλης των Χανίων, έπειτα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης, με όλα τα μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: «Ακούστηκαν δυνατά τα συνθήματα «οι φοιτητές παλεύουν και θα νικήσουν, στην καταστολή δεν θα υποχωρήσουν» και «με ΜΑΤ και βία δεν γίνεται παιδεία, δώστε λεφτά καθηγητές βιβλία».

Η πορεία ήταν μια δυναμική απάντηση στην ωμή καταστολή που δέχονται οι φοιτητές και ο λαός σε όλη τη χώρα αλλά και στην συνειδητή πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να κρατάει τις σχολές μας κλειστές επί έναν χρόνο.

Οι φοιτητές ξεκαθαρίζουν πως η αστυνομία δεν έχει δουλειά μέσα στις σχολές μας, ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη θα μείνει στα χαρτιά, και διεκδικούν χρηματοδότηση, υποδομές, πρόσληψη μελών ΔΕΠ ώστε τα ιδρύματά μας να ανοίξουν με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και να γίνουμε ξανά φοιτητές!

Τέλος, καλούν σε εκ νέου Γενική Συνέλευση του συλλόγου την Τετάρτη 17/3 ώστε να οργανώσουν την δράση τους το επόμενο διάστημα, και να απαιτήσουν το άνοιγμα των χώρων τους με όλα τα μέτρα προστασίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια