Στάση αναμονής για την πορεία των μέτρων στην Κρήτη

Κρήτη
Στάση αναμονής για την πορεία των μέτρων στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαχειρίσιμο το επιδημιολογικό φορτίο στο νησί, σε σχέση με άλλες περιοχές

Στάση αναμονής φαίνεται να τηρούν οι εμπειρογνώμονες σχετικά με την πορεία των μέτρων στην Κρήτη και ιδιαίτερα σε σχέση με τυχόν εξελίξεις τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ χτες στο μικροσκόπιο των ειδικών είχαν μπει οι Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Ρεθύμνου, λόγω αυξητικής τάση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες και φαίνονταν να μπαίνουν και εκείνες προς το «βαθύ κόκκινο» επίπεδο επιτήρησης, οι εισηγήσεις σήμερα έκαναν λόγω για να δοθεί «περιθώριο» μιας ακόμη εβδομάδας, προτού οδηγηθούν οι εν λόγω περιφερειακές ενότητες σε πιο αυστηρά μέτρα.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως παρά το γεγονός ότι υπάρχει αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, το επιδημιολογικό φορτίο στο νησί είναι πιο εύκολο διαχειρίσμο τουλάχιστον σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας, ενώ και τα πολλαπλάσια τεστ που γίνονται τις τελευταίες ημέρες είναι λογικό να «δίνουν» και περισσότερα κρούσματα. Στο «βαθύ κόκκινο» φαίνεται να εντάσσονται μέχρι την Παρασκευή η Χαλκίδα και τα Ιωάννινα, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα.

Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενες ημέρες θα κρίνουν την πορεία των μέτρων στην Κρήτη καθώς θα συνεχιστούν οι έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού στο νησί, με τους ειδικούς να τηρούν για την ώρα στάση αναμονής.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News