Χανιά

Φοιτητές Πολυτεχνείου Κρήτης: «Αυτό που έχουμε ανάγκη δεν είναι η Αστυνομία στις σχολές, αλλά οι ανοιχτές σχολές»

Συγκέντρωση του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης

Με δυναμική συγκέντρωση στο κέντρο των Χανίων και πορεία στους δρόμους της πόλης  ο Φοιτητικός Σύλλογος του Πολυτεχνείου Κρήτης καταδίκασε της επιχειρήσεις της αστυνομίας στο ΑΠΘ, την άγρια καταστολή σε γειτονιές της Αθήνας, ενώ απαίτησε το άνοιγμα των σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας και να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη.

Ακούστηκαν δυνατά τα σύνθημα «Δώστε λεφτά για υγεία και παιδεία, όχι για καταστολή και τρομοκρατία», «Στην καταστολή δεν θα υποταχθούμε, οργάνωση και αγώνας για να αντεπιτεθούμε»!

Οι φοιτητές αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:
«Αυτό που έχουν ανάγκη οι φοιτητές δεν είναι η Αστυνομία στις σχολές, αλλά οι ανοιχτές σχολές, σπουδές με αξιοπρέπεια, πτυχία μοναδική προϋπόθεση για δουλειά με ενιαία κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα! Έχουμε ανάγκη από δωρεάν σίτιση και στέγαση, από μόνιμο προσωπικό για να ξαναλειτουργήσουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα! Θέλουμε όλα αυτά που μας έχει στερήσει η πολιτική όλων των κυβερνήσεων!

Μένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα όλο το επόμενο διάστημα στις μάχες που έχουμε μπροστά μας, διεκδικώντας το άνοιγμα των σχολών, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Απαντάμε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, που όπως όλες οι κυβερνήσεις αξιοποιούν την καταστολή και την τρομοκρατία για να φιμώσουν τις φωνές που αντιστέκονται οργανωμένα.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο αυριανό συλλαλητήριο, Τετάρτη 10 Μάρτη στις 13:00 στην πλ. Αγοράς, ημέρα συμπληρώνεται 1 χρόνος με κλειστές τις σχολές μας».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια