Νατάσα Μπομπολάκη: «Αγανάκτηση από την φιλοζωική κοινότητα των Χανίων για τους χειρισμούς σε θέματα ζώων»

Χανιά
Νατάσα Μπομπολάκη: «Αγανάκτηση από την φιλοζωική κοινότητα των Χανίων για τους χειρισμούς σε θέματα ζώων»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι αναφέρει η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

Ανακοίνωση για τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής Χανίων γύρω από θέματα των ζώων, εξέδωσε η Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη.

«Mε οργή και αγανάκτηση στο σύνολό της η φιλοζωική κοινότητα της πόλης και του νομού παρακολουθεί εδώ και πολλούς μήνες τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής με αντιλήψεις και χειρισμούς για τα αδέσποτα που αγγίζουν τα όρια του αμοραλισμού , της κυνικότητας όρους της δεκαετίας το 30 και του 40 τόσο απέναντι στα ζώα όσο και απέναντι στα κατακτημένα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών και των μαζικών φορέων να εκφέρουν ελεύθερα την γνώμη τους και θα εξηγήσουμε παρακάτω το γιατί .Προφανώς με την μηχανή του χρόνου ο δήμαρχος κ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος βρίσκονται στο 1967 και όχι στο 2021.

Παρακολουθούμε την 180 μοιρών στροφή της δημοτικής αρχής στα θέματα των ζώων σε σχέση με τις προεκλογικές διακηρύξεις της με τις οποίες παραπλάνησε τους πολίτες που ασχολούνται με την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων, διακηρύξεις διανθισμένες με μπόλικη χρυσόσκονη και ψεύτικες υποσχέσεις .Η επικοινωνιακή τους πολιτική είναι το μόνο στο οποίο παίρνουν άριστα. Ο λόγος προφανής για τους υποψιασμένους και τους σκεπτόμενους πολίτες. Φυσικά δεν ακουμπούν τα δύσκολα για να βρουν λύσεις, αλλά αρέσκονται σε επιδερμικές λύσεις χωρίς πολιτικό κόστος.

Εντελώς τυχαία αυτές τις ημέρες γίναμε γνώστες απαραδέκτων κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας θέσεων και κινήσεων του Δήμου Χανίων εν όψει του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς ,θέσεις τις οποίες έστειλε στον ΠΘ, τους βουλευτές , την ΚΕΔΕ και το αρμόδιο Υπουργείο.

Μάλιστα στις αυτές αναχρονιστικές θέσεις, προσπάθησε εν μια νυκτί να εξασφαλίσει τεχνηέντως την σύμφωνη γνώμη και των άλλων δήμων, ώστε να φαίνεται ότι τις ενστερνίζονται όλοι οι δήμοι του νομού Χανίων .

Αντί να καλέσει σε διαβούλευση τους δήμους του νομού να μιλήσουν , να ανταλλάξουν απόψεις, διατηρώντας ένα τόσο δα ψήγμα δημοκρατίας και όχι άκρατου βοναπαρτισμού,τους έστειλε μια επιστολή και ζητούσε ΑΜΕΣΑ όπως πληροφορουμαστε, να απαντήσουν στην κατάπτυστη για τα ζώα και τους φιλόζωους πολίτες επιστολή τους .Τεχνηέντως δε για να κρύψουν την αθλιότητα των θεσεών τους επένδυσαν την επιστολή τους με ωραίες παραπλανητικές λέξεις , βαφτίζοντας πχ το κυνοκομειο σε πάρκο ,αναφέροντας την μονιμη φυλάκιση εφ όρου ζωής σε προστασία τους εδώ γελουν κι οι πέτρες , ώστε να υπογράψουν και οι άλλοι δήμοι.

Αγνόησαν παντελώς με …δημοκρατικές διαδικασίες την 5μελη επιτροπή , τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης και τις παρατάξεις του δήμου Χανίων .

Όπως η ίδια η δημοτική αρχή έχει φροντίσει να γίνει γνωστό από τις αρχές τη θητείας της, έχει ως συμβουλάτορές της άτομα αμφιβόλου κύρους και προέλευσης, όσον αφορά την υποτιθέμενη φιλοζωική τους δράση, και μάλιστα επιβάλλοντάς τα σε δημοτικά συμβούλια αλλά και σε άλλες διαδικασίες που μόνο συγκεκριμένα άτομα και μόνο δημότες του δήμου μπορούν να λαμβάνουν μέρος, μόνο και μόνο γιατι οι φιλόζωοι της πόλης του τόλμησαν νατου ασκήσουν κριτική.

Αυτά τα άτομα χαϊδεύουν τα αυτιά της δημοτικής αρχής και τους λένε πόσο σπουδαίοι είναι και τι τεράστιο έργο έχουν κάνει σε αντίθεση με τα φιλοζωικά σωματεία της πόλης μας,που άκουσον άκουσον τολμούν να έχουν κριτικό λόγο στα κακώς κείμενα. Αυτά τα φιλοζωικά σωματεία ,η δημοτική αρχή τα απαξιώνει με κάθε ευκαιρία,παρόλο που εκμεταλλεύεται τη δράση τους και τους εθελοντές τους για να κάνει τη δουλειά του και να εμφανίζει έργο.

Αξίζει δε να τονίσουμε , ότι σε πρόσφατη μεγάλη διαδικτυακή ημερίδα ,που διοργάνωσε η Ομοσπονδία μας-που αποτελεί και τον βασικό συνομιλητή των Υπουργείων και των άλλων Αρχών - στην οποία δήλωσαν συμμετοχή 120 δήμοι από όλη τη χώρα , όλοι οι μεγάλοι δήμοι της Κρήτης και σχεδόν όλοι οι δήμοι του νομού Χανίων και στην οποία τελικά συμμετείχαν περισσότεροι από 90 δήμαρχοι ή αντιδήμαρχοι συν ο δήμος Αθηναίων ,ο Δήμος Χανίων δε συμμετείχε καν.

Όμως υπήρξαν εξελίξεις μετά την «υφαρπαγή» της υπογραφής των άλλων δήμων-πλην ενός που δεν τόλμησαν να βάλουν την υπογραφή του- στην ανεκδιήγητη επιστολή τους αφού ένας δήμος απέσυρε την υπογραφή του και ένας άλλος –που αρχικά υπέγραψε υπέβαλλε συμπληρωματική επιστολή διευκρινίζοντας ότι δεν συμφωνεί σε σημεία της επιστολής,παρόλα αυτά-ενώ ενημερώθηκαν ότι επίκειται διευκρινιστική επιστολή,την έστειλαν χωρίς να τη συμπεριλάβουν . Σε ερώτημα Δήμου γιατί υπήρχε η υπογραφή του,ενώ δήλωσε κατηγορηματικά ότι δε συμφωνεί,δήλωσαν ότι «έγινε λάθος εκ παραδρομής!!!»

Αναρωτιόμαστε εύλογα:

Γιατί τόση ταχύτητα , αγωνιά και σπουδή να φύγει η επιστολή αφού το νομοσχέδιο δεν έχει καν κατέβει για διαβούλευση ακόμη ; Ας δούμε τι ζητά ο δήμος Χανίων με την επιστολή αυτή,το περιεχόμενο της οποίας έρχεται σε κάθετη αντίθεση με το ν/σ της κυβέρνησης που έχει τύχει της αποδοχής της συντριπτικής πλειοψηφίας της φιλοζωικής κοινότητας της χώρας και οι μόνοι που αντιτίθενται είναι τα

οικονομικά συντεχνιακά συμφέροντα κλάδων , που βιοπορίζονται από τα ζώα και οι συμβουλάτορες του Δήμου .

1.Ζηταει τον μόνιμο εγκλεισμό ,δηλαδή για όλη τους τη ζωή όλων των αδέσποτων στο απέραντο κυνοκομείο που ονειρεύονται.

Μιλάει για «ΜΟΝΙΜΕΣ υπαίθριες δομές» – προφανώς μπερδεύουν τη λέξη υπαίθριος που σημαίνει χώρος χωρίς σκέπαστρο, με την ύπαιθρο.

Πόσες χιλιάδες στρέμματα θέλετε για το πάρκο σας κ. Δήμαρχε για να χωρέσει τα 2.500 αδέσποτα που υπάρχουν στο Δήμο σας ;Και μετά τι ; Τα υπόλοιπα που συνεχώς θα είναι παντού και πάλι , τι θα τα κάνετε; Πως θα τα εξαφανίσετε για να μην τα βλέπουν οι ψηφοφοροι σας ;

Αν δε, συνδυάσουμε την επιστολή που έστειλε προχθές ο δήμος Χανίων στην κοινότητα Ακρωτηρίου ,όπου τους ρωτάει αν συμφωνούν ‘η όχι να γίνει και δημοτική κλινική εκτός από το κυνοκομείο στην γνωστή θέση που έχουν προτείνει γιατί δεν «βρίσκουν πουθενά αλλού χώρο» ,ενώ μήνες πριν τους αγνόησε παντελώς , τότε καταλήγουμε στο απλό συμπέρασμα , ότι περιμένει φυσικά την άρνηση της κοινότητας για να βγει και να προτείνει μετά να γίνει το κολαστήριο του στα όρη κ στα βουνά , στην ύπαιθρο.

Αυτό καταλαβαίνουμε ότι είναι το σχέδιο του.

Αλλιώς ομολογεί αυτό που ισχυριζόμαστε από την πρώτη στιγμή ,ότι οι 48 θέσεις που δήθεν θα έχει στα χαρτιά το κυνοκομειο θα γίνουν 2048 ,αφού με την επιστολή του ανερυθρίαστα ομολογεί ότι θέλει να μαζέψει εφ όρου ζωής τους όλα τα αδέσποτα ζώα . Είμαστε πεπεισμένοι ,ότι ο λόγος που τους έπιασαν ξαφνικά οι δημοκρατικές τους ευαισθησίες και ζητούν τη γνώμη της κοινότητας του Ακρωτηρίου ,είναι για να παρουσιάσουν μετά στον κόσμο , ως τετελεσμένο γεγονός τον εγκλεισμό των ζώων σε στρατόπεδο συγκέντρωσης κάπου στο πουθενά, αφού «δυστυχώς δεν βρήκαν άλλο χώρο προσβάσιμο» .

Το ίδιο δε, κάλεσαν και τους άλλους δήμους να κάνουν για να εισπράξουν φυσικά από τους 4 εξ αυτών την άρνηση τους στα άθλια σχέδια τους.

Στην πυρά τα ζώα , στην εξορία ,όπως πήγαινε κάποτε η χούντα τους αριστερούς πολίτες .

Οι λέξεις ενσυναίσθηση,παιδεία, μαθήματα στα σχολεία,εκπαίδευση πολιτών, συμβίωση με άλλες μορφές ζωής στον πλανήτη,είναι ψιλά γράμματα αφού απουσιάζουν παντελώς από την επιστολή,καθώς επίσης και προτάσεις για τους ανεύθυνους κηδεμόνες που είναι η κύρια πηγή τροφοδότησης με νέα αδέσποτα-πλην μια αναφορά τους στην υποχρεωτική στείρωση.

2.Ζητάει επίσης στην επιστολή να καταργηθεί ολωσδιόλου η 5μελής επιτροπή που υπάρχει στους δήμους και που αποτελεί την μόνη ασπίδα κατά της ασυδοσίας και των αυθαιρεσιών των Δήμων εις βάρος των ζώων , ώστε χωρίς να ελέγχεται από κανένα , να προβαίνει σε ο,τι πράξη θέλει κατά των ζώων τη στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη τα εγκλήματα των δήμων κατά των ζώων προβλέπει στο νομοσχέδιο ειδική επιτροπή παρά το Εσωτερικών ,που θα εποπτεύει και θα ελέγχει τους Δήμους μέσω και των 5μελών επιτροπών στις οποίες υπάρχουν ως γνωστόν δυο εκπρόσωποι φιλοζωικών συλλόγων. Άλλωστε και αυτούς τους εκπροσώπους απαξίωσε από την αρχή της θητείας του,βάζοντας στην επιτροπή τους εκπροσώπους που αυτός έκρινε και όχι αυτούς που επέλεξαν πλειοψηφικά τα σωματεία.

3.Γράφει στα παλιά του τα υποδήματα κατακτημένα δικαιώματα πολλών δεκαετιών των πολιτών και των μαζικών φορέων αποκαλώντας τους πολίτες που ενημερώνουν για τις θέσεις τους το κόσμο μέσω των ΜΜΕ εκβιαστές που απειλούν πρόσωπα και καταστάσεις .

Για το τέλος αφήνουμε την σκόπιμη διαστρέβλωση που κάνει στην επιστολή στον ΠΘ αναφέροντας ότι οι πολιτισμένες χώρες της Ε.Ε. δεν έχουν αδέσποτα να κυκλοφορούν στους δρόμους και παντού , αποσιωπώντας το γεγονός ότι αυτό ΔΕΝ οφείλεται στο ότι τα έχουν έγκλειστα στις αποθήκες ψυχών αλλά γιατί οι κάτοικοι των Χωρών αυτών δεν διανοούνται εδώ και 100 χρόνια να εγκαταλείπουν και να πετούν τα νεογέννητα , εν ολίγοις αποσιωπά συνειδητά το γεγονός ,, ότι οι χώρες αυτές δεν έχουν καν αδέσποτα .

Επιτέλους ας μπει ένα τέλος στην αντιφιλοζωική και αντιδημοκρατική κατρακύλα της δημοτικής αρχής.

Το αλαζονικό «l’etat c’est moi» ειπώθηκε αιώνες πριν .

Ο Δημος ανήκει στους δημότες και όχι σε αυτοκράτορες».

Νατάσα Μπομπολάκη - Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News