Χανιά

Στους δρόμους οι αγρότες των Χανίων για τους Δασικούς Χάρτες - «Καλούμαστε να πληρώσουμε χαράτσι που δε μας ανήκει»

Ζητούν να μην αμφισβητείται η γη τους

Τονίζοντας πως το μόνο «όπλο» που έχουν στα χέρια τους είναι οι αγώνες τους στους δρόμους, αγρότες των Χανίων προχώρησαν το πρωί σε μηχανοκίνητη πορεία με αφετηρία τον κόμβο Μουρνιών και κατάληξη την Περιφέρεια

Άφησαν τα χωράφια τους και βγήκαν στους δρόμους. Ο λόγος για εκατοντάδες αγρότες των Χανίων, οι οποίοι αγανακτισμένοι από τα όσα αποτυπώθηκαν στους δασικούς χάρτες προχώρησαν το πρωί σε μηχανοκίνητη πορεία με αφετηρία τον κόμβο Μουρνιών.

Η απαίτησή τους μία και μοναδική. Να διορθωθούν οι δασικοί χάρτες ώστε να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση της αγροτικής γης, ζητώντας παράλληλα να δοθεί παράταση στην υποβολή των ενστάσεων. 

Η πορεία των αγροτών κατέληξε στο κτίριο της αντιπεριφέρειας, όπου και επιδόθηκε σχετικό ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Νίκο Καλογερή.

Την ώρα εκείνη βρισκόταν σε εξέλιξη τηλεδιάσκεψη με τον αρμόδιο υφυπουργό Γιώργο Αμυρά, ο οποίος διαβεβαίωσε τους αγρότες ότι θα υπάρξει επίλυση του προβλήματος χωρίς να αδικηθεί κανείς, ενώ πρότεινε να γίνει ξεχωριστή τηλεδιάσκεψη μόνο με τους εκπροσώπους των αγροτών. 

Η τηλεδιάσκεψη που συνεχίστηκε και μετά την αποχώρηση των αγροτών, έγινε με πρωτοβουλία του κυβερνητικού βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη. 

(Φωτογραφία αρχείου INTIME)

   

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια