Χανιά

«Επίσημη πρώτη» για το Δημοτικό πρατήριο καυσίμων στα Χανιά

Μισό εκ. ευρώ η περυσινή δαπάνη του δήμου για καύσιμα

Με σύστημα εξειδικευμένης ταυτοποίησης, η προμήθεια καυσίμων για τα δημοτικά οχήματα

Είναι μία ακόμα νέα δομή του Δήμου Χανίων, η οποία παρουσιάστηκε το πρωί από τον ίδιο τον Παναγιώτη Σημανδηράκη και αφορά στην έναρξη λειτουργίας ενός δημοτικού πλέον πρατηρίου καυσίμων που βρίσκεται στην πόλη των Χανίων.

Σκοπός του δημοτικού πρατηρίου είναι να προμηθεύει με καύσιμα όλα τα μικρά και μεγάλα οχήματα που διαθέτει ο στόλος του δήμου, χωρίς να χρειάζεται στο εξής η δημοτική αρχή να συνάπτει ξεχωριστές συμβάσεις με ιδιωτικά πρατήρια. Την ίδια στιγμή, η προμήθεια καυσίμων θα γίνεται με τιμές χονδρικής πώλησης ετησίως, εξοικονομώντας έτσι σημαντικούς πόρους από τα ταμεία του δήμου.

Η τροφοδότηση καυσίμων θα γίνεται μέσω ενός εσωτερικού  συστήματος εξειδικευμένης ταυτοποίησης για τους οδηγούς και τα οχήματα, όπου μέσα από ατομικές μαγνητικές κάρτες για κάθε οδηγό και για κάθε όχημα χωριστά, θα υπάρχει απόλυτος έλεγχος σε πραγματικό χρόνο για τη διαχείριση.

Το πρατήριο καυσίμων του δήμου διαθέτει 3 δεξαμενές χωρητικότητας 15 κυβικών μέτρων, δύο εκ των οποίων είναι δεξαμενές πετρελαίου κίνησης και μία δεξαμενή αμόλυβδης βενζίνης, ενώ για την ασφάλεια του χώρου έχει ήδη εγκατασταθεί κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια