Στους δρόμους «βγάζουν» οι Δασικοί Χάρτες τους αγρότες των Χανίων

Χανιά
Στους δρόμους «βγάζουν» οι Δασικοί Χάρτες τους αγρότες των Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αδυνατούν να πληρώσουν «το μάρμαρο» για τις ενστάσεις – Σε αδιέξοδο ο πρωτογενής τομέας στα Χανιά

Τον «ασκό του Αιόλου» άνοιξε και στα Χανιά η ανάρτηση των δασικών χαρτών με τους αγροτοκτηνοτρόφους του νομού να αντιδρούν έντονα, προαναγγέλλοντας δυναμικές κινητοποιήσεις, συμβολικού χαρακτήρα.

Το «χαράτσι» που καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες, όπως υποστηρίζουν, διεκδικώντας εκ νέου τους τίτλους των περιουσιών τους, είναι κάτι που δεν μπορεί πλέον να σηκώσει η τσέπη τους.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανιών καλεί τα μέλη της σε μηχανοκίνητη πορεία στις 11 το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης με αφετηρία τον κόμβο των Μουρνιών και κατάληξη το κτίριο της αντιπεριφέρειας.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές του νομού, μιλούν επίσης και για τον «κατήφορο» που διαγράφει πλέον ο πρωτογενής τομέας και στα Χανιά, με δεδομένο -όπως είπαν- ότι τα προϊόντα τους πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές.

Σε κάθε περίπτωση οι αγροτοσυνδικαλιστές των Χανίων που το εισόδημά τους πλήττεται σημαντικά, θα βρίσκονται σε επιφυλακή, όπως λένε, μέχρις ότου η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την θέση της απέναντι στο πρόβλημα που δημιούργησαν οι δασικές χάρτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News