Εξωτερικοί φρουροί των φυλακών της Αγυιάς απέκλεισαν την πύλη - Τι ζητούν

Χανιά
Εξωτερικοί φρουροί των φυλακών της Αγυιάς απέκλεισαν την πύλη - Τι ζητούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εδώ και 13 χρόνια δεν έχουν γίνει νέες προσλήψεις στις Φυλακές Αγυιάς»

Στο συμβολικό κλείσιμο της πύλης των φυλακών της Αγυιάς προχώρησαν σήμερα, δεύτερη ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, τα μέλη της ένωσης υπαλλήλων καταστημάτων κράτησης Χανίων. «Αιχμή του δόρατος» οι προσλήψεις που εδώ και 13 χρόνια, όπως λένε, δεν έχουν πραγματοποιηθεί στις φυλακές της Αγυιάς.

Με βάση το οργανόγραμμα σήμερα στις φυλακές της Αγυιάς θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον 94 εξωτερικοί φρουροί και είναι μόλις 48. Οι υπάλληλοι αυτοί δεν επαρκούν, όπως λένε, για να εφαρμόσουν σκοπιές, μεταγωγές σε νοσοκομεία και δικαστήρια, καθώς και για παρέμβαση σε έκνομες ενέργειες και ότι άλλο χρειαστεί. Και παρότι υπάρχουν επιτυχόντες της επίμαχης προκήρυξης του 2018 και στα Χανιά, σήμερα οι άνθρωποι αυτοί εξακολουθούν να παραμένουν σε ομηρία. 

Πέρα όμως από το ανθρώπινο δυναμικό που λείπει από τα σωφρονιστικά καταστήματα, στα Χανιά σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται και στα οχήματα της φυλακής που είναι 20ετίας και πλέον. 

Οι εξωτερικοί φρουροί των φυλακών που διαμηνύουν πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί, αυτό που ζητούν από το υπουργείο είναι να προχωρήσει στις απαιτούμενες προσλήψεις, ενώ καλούν και τους θεσμικούς των Χανίων να σταθούν δίπλα τους φέρνοντας το θέμα στην βουλή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News