Σε «τεντωμένο σχοινί» η ζωή για χιλιάδες εργαζόμενους στην εστίαση

Κρήτη
Σε «τεντωμένο σχοινί» η ζωή για χιλιάδες εργαζόμενους στην εστίαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Με το βλέμμα στραμμένο στην επικείμενη τουριστική περίοδο βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι του επισιτισμού που εξακολουθούν να είναι στον αέρα

Βγαίνοντας από μια μακρά περίοδο οικονομικής δυσχέρειας, οι εργαζόμενοι του τομέα του επισιτισμού εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.

Με αμφίβολο το εργασιακό τους μέλλον αλλά και την πορεία της τουριστικής κίνησης, εκφράζουν την αγωνία τους μέσω του συνδικαλιστικού εκπροσώπου τους.

«Αυτή τη στιγμή μια μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων στον επισιτισμό επιβιώνουν μετά βίας με τα επιδόματα των 534 ευρώ που χορηγούνται από το κράτος», αναφέρει ο Πρόεδρος Σωματείου Επισιτισμού Χανίων κ. Ιωσήφ Αποστολάκης, «οι τυχερότεροι τα λαμβάνουν. Αλλά αυτά τα επιδόματα δεν είναι ικανά να καλύψουν σύγχρονες ανάγκες…», τονίζει.

Η αγωνία τους για την επαναπρόσληψη τους μεταφέρθηκε στον δήμαρχο Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη με τον οποίο συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Σωματείου επισιτισμού, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Διανομέων, Τροφίμων και Ποτών και του Παραρτήματος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

«Στην ουσία μιλάμε για το τσάκισμα της οικονομικής αξιοπρέπειας των συναδέλφων μας, του λαού και της νεολαίας. Αυτό δε μπορεί και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Η διεκδίκηση πρέπει να παραμείνει», αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων.

Οι συνδικαλιστές του κλάδου επισημαίνουν ότι σε πολλές τουριστικές περιοχές οι εργοδότες προτιμούν να χρησιμοποιήσουν την εκ περιτροπής απασχόληση με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να στερούνται του δικαιώματος χορήγησης της σχετικής ενίσχυσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News