Χανιά

Έτοιμο το σχέδιο κατασκευής της νέας γέφυρας του Κερίτη - Κατατέθηκε η μελέτη

Δύο χρόνια από την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη

Αυτή τη μορφή θα έχει η νέα, σύγχρονη γέφυρα του Κερίτη . Το σχέδιο παρουσιάστηκε στο δήμαρχο Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Γιάννη Καρνέζη ενώ κατατέθηκε και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Για τη νέα γέφυρα έχει υπογραφεί  προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών, της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Πλατανιά. Ήδη έχουν εξασφαλιστεί 700.000 ευρώ για το σύνολο των μελετών.

Τον περασμένο Νοέμβριο,  κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που είναι ο κύριος φορέας υλοποίησης του έργου, βρέθηκε στα Χανιά για την τοπογραφική αποτύπωση.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να προχωρήσει η διευθέτηση της κοίτης του ποταμού ,που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου. Καθοριστική είναι η διαδικασία των απαλλοτριώσεων ενώ προβληματισμό φαίνεται να προκαλούν οι περιορισμοί που τίθενται από το Υπουργείο Πολιτισμού εξ αιτίας της γειτνίασης της νέας γέφυρας με την παλιά που είναι χαρακτηρισμένη ως μνημείο.

Η σύγχρονη γέφυρα είναι έργο ανεξάρτητο από αυτό της αποκατάστασης της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη η οποία κατέρρευσε σαν σήμερα το 2019. 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια