Χανιά

Χανιά: Τόνοι άμμου στις αυλές καταστημάτων στο Ενετικό Λιμάνι

Τόνους από άμμο που κλήθηκαν να απομακρύνουν τα συνεργεία του δήμου Χανίων άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε και το Ενετικό λιμάνι

Η θάλασσα "έφτασε" μέχρι την πλατεία του "Γυαλί Τζαμί" / photos

Τόνους από άμμο που κλήθηκαν να απομακρύνουν τα συνεργεία του δήμου Χανίων άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε και το Ενετικό λιμάνι.

Οι μαγευτικές εικόνες με την αγριεμένη θάλασσα που φτάνει μέχρι τις εισόδους των καταστημάτων του Ενετικού Λιμανιού κράτησαν τόσο, όσο ήταν αρκετό για να δημιουργήσουν αυτό το σκηνικό.

Tόνοι από άμμο και φερτά υλικά συσσωρευμένοι στις αυλές των κλειστών επί μήνες καφέ και εστιατορίων της Ακτής Κουντουριώτη.

Τα φαινόμενα εξασθένησαν , η καλοκαιρία αποκαταστάθηκε και ιδιώτης εργολάβος μαζί με συνεργεία του δήμου Χανίων ανέλαβαν από νωρίς το πρωί δράση.

Η θέση του λιμανιού σε συνδυασμό με την απουσία κυματοθραυστών, δημιουργούν σε κάθε χειμερινή περίοδο τα ίδια προβλήματα. Το Ενετικό Λιμάνι γίνεται απροσπέλαστο και οι επιχειρήσεις είναι αθωράκιστες στον κυματισμό.

 

Αν και με κλειστά καταστήματα λόγω των υφιστάμενων περιορισμών, το Ενετικό λιμάνι των Χανίων διατηρεί τη γοητεία του αλλάζοντας φυσιογνωμία ανάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια