Συνεχείς κινητοποιήσεις από τους φοιτητές ενάντια στο νόμο για την Παιδεία

Ελλάδα
Συνεχείς κινητοποιήσεις από τους φοιτητές ενάντια στο νόμο για την Παιδεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με δυναμικές κινητοποιήσεις αντιδρούν οι φοιτητές στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα πανεπιστήμια

Ως το πιο αυταρχικό μετά τη μεταπολίτευση, χαρακτηρίζουν το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκε χθες οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Η σημερινή συμβολική κινητοποίηση τους στην αντιπεριφέρεια Χανίων αποτελεί όπως είπαν προάγγελο μιας σειράς δυναμικότερων κινητοποιήσεων.

«Δεν πρέπει να εφαρμοστεί από τους φοιτητές και τα πανεπιστήμια. Είναι ένα νομοσχέδιο ενάντια στα συμφέροντα των φοιτητών και εργαζομένων… Εμείς λέμε ότι είναι ντροπιαστική η κυβέρνηση που φέρνει ένα νομοσχέδιο όταν είναι κλειστές οι σχολές… να πάρει μέτρα για να ανοίξουν οι σχολές», αναφέρει ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου ΕΛΜΕΠΑ Γιάννης Μαράκης.

«Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί ένωσαν τις φωνές τους κόντρα σ αυτό το αυταρχικό νομοσχέδιο κι εμείς θα είμαστε κάθε εβδομάδα στους δρόμους προκειμένου να μην εφαρμοστεί. Δε θέλουμε να γίνει κανονικότητα… δε θέλουμε ο αυταρχισμός της ΝΔ να καταστρέψει τη ζωή μας», τονίζει ο Ευάγγελος Πρασόπουλος, μέλος Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης.  

Ο φοιτητικός κόσμος εναντιώνεται στην καθιέρωση βάσης για εισαγωγή στα πανεπιστήμια, στο τέλος στους αιώνιους φοιτητές και κυρίως στο θεσμό φύλαξης των πανεπιστημίων.

Το νομοσχέδιο καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ενώ ο Πρωθυπουργός δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι αντιμετωπίζονται προβλήματα δεκαετιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News