Ουρές για τα rapid tests στα Χανιά - Βρέθηκε 1 θετικό κρούσμα

Χανιά
Ουρές για τα rapid tests στα Χανιά - Βρέθηκε 1 θετικό κρούσμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκατοντάδες Έλληνες και αλλοδαποί έσπευσαν στην πλατεία

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι στον πληθυσμό των Χανίων με δωρεάν τεστ covid σε δημόσιους χώρους ,με σκοπό της διατήρηση της καλής επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει η δυτικότερη πόλης της Κρήτης εδώ και πολλές εβδομάδες. Το πρωί της Πέμπτης οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν rapid test σε πεζούς στην Πλατεία 1866 με τη συμμετοχή του κόσμου να είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Περισσότερα απο 500 τεστ διενεργήθηκαν και εντοπίστηκε ένα θετικό.

Nωρίτερα εκατοντάδες πολίτες, Έλληνες και αλλοδαποί, έσπευσαν στην Πλατεία 1866 προκειμένου να υποβληθούν σε rapid test από τα κλιμάκια των κινητών ομάδων του ΕΟΔΥ.

Την καλή επιδημιολογική εικόνα των Χανίων επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του ΕΟΔΥ ενώ και ο επόπτης των κινητών ομάδων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Στέφανος Ντουκάκης τονίζει πως ο αριθμός των κρουσμάτων στην περιφερειακή ενότητα δεν προκαλεί ανησυχία ,όμως ούτε και εφησυχασμό.

Την περασμένη Δευτέρα σε μαζικά τεστ σε πεζούς στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά στο σύνολο των συμμετεχόντων. Μία ημέρα μετά σε έλεγχο του πληθυσμού σε χωριό του Αποκόρωνα επίσης δεν καταγράφηκε θετικό κρούσμα.

Στην Πλατεία 1866 στα δύο σημεία ελέγχου σχηματίστηκαν από νωρίς ουρές από πολίτες που θέλησαν να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης του ιού.

Τα σημεία δεν επιλέχθηκαν τυχαία καθώς στην περιοχή συχνάζουν αλλοδαποί που στην πλειονότητα τους απασχολούνται σε αγροτικές εργασίες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News