Τη δημιουργία μαρίνας στα Χανιά εξετάζει ο ΕΟΤ

Χανιά
Τη δημιουργία μαρίνας στα Χανιά εξετάζει ο ΕΟΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προβληματισμός από τον Γ.Γ. του ΕΟΤ για τη διάβρωση των ακτών στα Χανιά

Δύο μεγάλα πλάνα που θα καταστήσουν τα Χανιά ως ένα ανταγωνιστικό προορισμό με μεγάλες προοπτικές, επεξεργάζεται το Υπουργείο Τουρισμού.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, επισκεπτόμενος το Λιμενικό Ταμείο όπου συζήτησε με τη διοίκηση για την πορεία των λιμενικών υποδομών, ζήτησε να διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας τουριστικής μαρίνας στα Χανιά.

Πρόκειται για «ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο πρέπει επιτέλους να προχωρήσει διότι δεν είναι δυνατόν τα Χανιά να μη διαθέτουν μαρίνα έστω μεσαίου μεγέθους», όπως είπε ο γ.γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο οποίος εκτιμά ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές.

«Ξέρετε δε θα μπορούσε να είναι μόνο μια μεγάλη μαρίνα, θα μπορούσαν να είναι αγκυροβόλια σε μικρούς τουριστικούς λιμένες. Η Παλαιόχωρα για παράδειγμα, το λιμάνι της είναι χαρακτηρισμένο ως τουριστικός λιμένας, κατά συνέπεια με έργα όχι κοστοβόρα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί», συμπλήρωσε ο κ. Φραγκάκης

Παράλληλα ο γ.γ. του ΕΟΤ, έκανε γνωστό ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι Καβονησίου στην Κίσσαμο.

«Θεωρώ ότι θα προχωρήσει μετά από καθυστερήσεις αρκετών ετών  και πρέπει να σας πω ότι είναι ένα έργο που θα τονώσει και την τουριστική κίνηση στα Χανιά και θα διαμορφώσει ένα προϊόν που θα συνδέσει τα Χανιά με περιοχές όπως η Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα συνολικά αλλά και τα νησιά», όπως είπε.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. Δημήτρης Βιριράκης, επεσήμανε ότι «έχουμε περάσει όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, εγκρίσεις, και την Τετάρτη έρχεται η εταιρία που έχει αναλάβει τα ελληνικά υδατοδρόμια μαζί με ειδικούς, πιλότους κλπ, να αξιολογήσουν τη θέση».

Στη συζήτηση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ με τα στελέχη του Λιμενικού Ταμείου εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών στα Χανιά, το οποίο ο κ. Φραγκάκης χαρακτήρισε ως τη νούμερο ένα απειλή για τον τουρισμό τα επόμενα χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Οκτώβριο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ανακοίνωσε από τα Χανιά την ένταξη της μελέτης αποκατάστασης των ακτών των Χανίων που καταστρέφονται από τη διάβρωση, σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Ναυτιλίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News