Χανιά

Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ: Ελπίδες για τον τουρισμό μετά το Πάσχα

Υπάρχει υψηλό ενδιαφέρον για τη χώρα μας σύμφωνα με τον κ.Φραγκάκη

Παγωμένες παραμένουν οι κρατήσεις για την ερχόμενη τουριστική σεζόν με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη να τονίζει την Παρασκευή από τα Χανιά ότι αν και υπάρχει υψηλό ενδιαφέρον για τη χώρα μας, δεν μεταφράζεται σε νούμερα εξ αιτίας του τρίτου κύματος της πανδημίας. Ο ίδιος πάντως έκανε λόγο για σταδιακή ανάπτυξη του τουρισμού μετά το Πάσχα.

Όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ: «Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος το έχω ξαναπεί, ότι η σεζόν του ‘21 θα είναι καλύτερη από τη σεζόν του ‘20 και οι προσπάθειες που κάνουμε και με τους τουρ οπερέιτορς και με τις αεροπορικές εταιρίες είναι αυτή ακριβώς, προκειμένου να διασφαλίσουμε  ότι θα έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις για την Ελλάδα».

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ εκτιμά ότι η πορεία των εμβολιασμών αλλά και ο έλεγχος στο γενικό πληθυσμό είναι δύο βασικές παράμετροι για τη δημιουργία όρων ασφαλών αεροπορικών ταξιδιών. Χαρακτηρίζει δε αναγκαίο το πιστοποιητικό εμβολισμού.

 Όπως ανέφερε: «Πέρυσι πάθαμε πολύ μεγάλη ζημιά, ως χώρα, επειδή ακριβώς δεν είχαμε καθορίσει κοινούς κανόνες ταξιδίων στην Ευρώπη .Χώρες άνοιγαν , άλλες έκλειναν, δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε τι θα γίνει».

Χαμηλές προσδοκίες για την κρουαζιέρα

Φέτος, σύμφωνα με τον Δημήτρη Φραγκάκη σε συνεργασία με άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι εύκολο να καθοριστούν κανόνες ταξιδιών που θα αναστρέψουν το κλίμα. Την ίδια στιγμή πάντως αποθαρρυντικά είναι τα μηνύματα για την κρουαζιέρα.

 «Η κρουαζιέρα έχει χτυπηθεί δυσανάλογα από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού. Δεν θα είναι εύκολο να ανακάμψει το 2021. Δεν έχω μεγάλες προσδοκίες» επισήμανε.

 Όλες οι μεγάλες εταιρίες κρουαζιέρας βρίσκονται εν αναμονή παρακολουθώντας την εξέλιξη της πανδημίας. Ο προγραμματισμός είναι στο σημείο μηδέν.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια