Χανιά

«Προχωρούν» οι ποδηλατόδρομοι στην πόλη των Χανίων

Επισημάνσεις για βελτιώσεις από τους Δημότες – Ηλεκτρικά λεωφορεία «έρχονται» να αποσυμφορήσουν την κίνηση

Με τη χάραξη ποδηλατόδρομου στις οδούς Χατζημιχάλη Γιάνναρη και Σκαλίδη στα Χανιά η δημοτική αρχή ολοκληρώνει το πρώτο δίκτυο ποδηλατοδρόμων στο κέντρο της πόλης. Με στόχο τη βελτίωση της κινητικότητας, προχωρά το επόμενο διάστημα στην αγορά ηλεκτρικών λεωφορείων ενώ επόμενο στοίχημα είναι η ανακατασκευή των πεζοδρομίων.

Μετά την οδό Κυδωνίας, όπου ο ποδηλατόδρομος έχει δοθεί σε χρήση δημιουργώντας νέες ασφαλείς συνθήκες κίνησης για τους ποδηλάτες, η δημοτική αρχή προχώρησε στη χάραξη ποδηλατοδρόμου από τη Χατζημιχάλη Γιάνναρη στη συμβολή της με τη Μουσούρων μέχρι και την οδό Σκαλίδη για να ενωθεί με τον υπάρχον, στην οδό Πειραιώς.

Ήδη οι πρώτες παρεμβάσεις έχουν αναβαθμίσει την  κινητικότητα, δεν λείπουν όμως και οι ενστάσεις από πολίτες που θεωρούν ότι θα έπρεπε να συνοδευτούν και από αλλαγές στις θέσεις στάθμευσης των οχημάτων.

Ταυτόχρονα η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την αγορά ηλεκτρικών λεωφορείων τα οποία θα αναλάβουν τα κυκλικά δρομολόγια από τα περιφερειακά πάρκινγκ που σχεδιάζονται με σκοπό οι δημότες να μην σταθμεύουν στο κέντρο.

Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα μπροστά από τη Δημοτική Αγορά και μέχρι την Πλατεία 1866 ενώ σειρά είχε η οδός Παρθενίου Κελαϊδή.

Επόμενος στόχος της δημοτικής αρχής είναι η ανακατασκευή πεζοδρομίων.

Απαραίτητη ωστόσο είναι η αλλαγή της οδηγικής συμπεριφοράς πολιτών που καταφέρνουν να αμαυρώνουν τη γενική εικόνα και να λειτουργούν ανασταλτικά σε προσπάθειες βελτίωσης της κινητικότητας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια