Χανιά

Κορωνοϊός: Πώς «αντιμετωπίζουν» την πανδημία στον Δήμο Πλατανιά - Οι παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες

Οι παρεμβάσεις του Δήμου Πλατανιά στις σχολικές μονάδες

Σε απάντηση της ανακοίνωσης της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πλατανιά, για προβλήματα στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας, θα θέλαμε να τονίσουμε τα παρακάτω:

Ο Δήμος Πλατανιά έχοντας προτεραιότητα τη στήριξη της Δημόσιας παιδείας και των σχολικών μονάδων μας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποίησε μια σειρά παρεμβάσεων το προηγούμενο διάστημα και συνεχίζει, ώστε να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία τους.

Ιδιαίτερα από την αρχή της πανδημίας ο Δήμος εκτέλεσε σειρά ενεργειών και συγκεκριμένα:

 1. Προέβη στην απολύμανση όλων των κτιρίων, των σχολικών μας μονάδων και έχει συνεργασία σε ισχύ, με εταιρεία απολύμανσης, όταν χρειαστεί να επαναληφθεί.
 2. Προχώρησε στη προμήθεια, από τους πρώτους Δήμους στη χώρα με ίδιους πόρους, 150 tablet και εξασφάλισε μέσω χορηγιών άλλα 150 (συνολικά 300 tablet), τα όποια δόθηκαν στις σχολικές μονάδες για τους μαθητές/τριες που είχαν ανάγκη, αλλά και για την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού τους εξοπλισμού.
 3. Ο Δήμος Πλατανιά ήταν από τους πρώτους Δήμους της χώρας, που είχαν ολοκληρώσει τη διαδικασία και είχαν τοποθετήσει προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία, από την πρώτη μέρα, ενώ μετέτρεψε συμβάσεις μειωμένου ωραρίου σε πλήρους ωραρίου, αναλαμβάνοντας ο Δήμος την πρόσθετη δαπάνη, σε όλες τις περιπτώσεις που υπήρξε ζήτημα ορθής λειτουργίας της Υπηρεσίας καθαριότητα και υγιεινής των σχολείων μας.
 4. Δόθηκαν έκτακτες επιχορηγήσεις, που ζητήθηκαν από τις σχολικές μας μονάδες, ικανοποιώντας όλα τους τα αιτήματα όπως, αγοράς ψηφιακού εξοπλισμού, αγοράς δεδομένων, προμήθειας air condition, σύνδεση με internet, επιχορήγηση για εξοπλισμό σε μαθήματα ρομποτικής κλπ.
 5. Όλες οι σχολικές μας μονάδες έχουν εφοδιαστεί εγκαίρως με όλες τις αναγκαίες ποσότητες πετρελαίου, αντισηπτικών, υλικών καθαριότητας και μάσκες.
 6. Έγιναν με πρωτοβουλία του Δήμου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, δωρεάν Τεστ για COVID 19 στους δασκάλους και καθηγητές εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων μας, καθώς δόθηκε και η δυνατότητα για test και σε μαθητές άνω των 16 ετών.
 7. Έκανε σειρά παρεμβάσεων, που έχουν να κάνουν με την συντήρηση και επισκευή των κτιρίων, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κολυμβαρίου, στο Γυμνάσιο του Πλατανιά, στο Γυμνάσιο Βουκολιών, στο Νηπιαγωγείο Σπηλιάς, στο Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου, στο Νηπιαγωγείο Ταυρωνίτη, καθώς και υποστήριξε με γρήγορο και αποτελεσματικό την επαναλειτουργία του Νηπιαγωγείου Βατολάκου, καθώς και τη λειτουργία ολοήμερου σχολείου. Επίσης έχει εξασφαλίσει σημαντικά κονδύλια για να προχωρήσουν οι εργασίες επισκευής όπου χρειάζεται,, με την λήξη των ενστάσεων μεταξύ των αναδόχων, σε διαγωνισμό που έχει πραγματοποιηθεί τους προηγούμενους μήνες.
 8. Συνεχίζεται η λειτουργία του παραρτήματος ΣΔΕ στο Δήμο Πλατανιά, για το φετινό σχολικό έτος, στο συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου Αλικιανού, ενώ επιχορήγησε και την ομαλή λειτουργία του.
 9. Προχώρησε, στην μελέτη, με ίδιους πόρους και την εύρεση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, ενώ τώρα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία του διαγωνισμού, για την Ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών συγκροτημάτων που στεγάζονται το Γυμνάσιο - Λύκειο Αλικιανού και το Γυμνάσιο Πλατανιά, ενώ πρόσφατα εγκρίθηκε σχετική χρηματοδότηση για το Γυμνάσιο-Λύκειο Βουκολιών.
 10. Εξασφάλισε και τοποθέτησε έξι νέες προκατασκευασμένες εκπαιδευτικές αίθουσες, αφού προηγουμένως με ίδιους πόρους κατασκεύασε τις απαραίτητες υποδομές, για την ηλεκτροδότηση τους αλλά και την έδραση τους, στα Γυμνάσια Αλικιανού και Βουκολιών.
 11. Επίσης στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ εξασφάλισε την χρηματοδότηση της μελέτης και του αναγκαίου εξοπλισμού, για την Πυροπροστασία των σχολικών μας μονάδων.

Τέλος σε καθημερινή βάση οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας  εκπαίδευσης, καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου επιλαμβάνονται κάθε θέματος που προκύπτει, επιλύοντας το ή δρομολογώντας την επίλυση του.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό από την παράθεση των παραπάνω, ο Δήμος Πλατανιά είναι άμεσα, έμπρακτα και ουσιαστικά δίπλα στις ανάγκες των σχολείων και της εκπαιδευτικής μας κοινότητας γενικότερα.

Όλα τα παραπάνω είναι σε γνώση της αντιπολίτευσης, καθόσον έχουν ενημερωθεί για όλα αυτά επανειλημμένως στις συνεδριάσεις των οργάνων του Δ.Σ και της Ο.Ε αλλά και από τους προέδρους των επιτροπών καθώς και τον Δήμαρχο.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια