Άγνωστος άφησε νεαρή, αιμόφυρτη στο δρόμο - Τη χτύπησε με σπασμένο μπουκάλι

Χανιά
Άγνωστος άφησε νεαρή, αιμόφυρτη στο δρόμο - Τη χτύπησε με σπασμένο μπουκάλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θύμα απρόκλητης επίθεσης έπεσε νεαρή γυναίκα σε στενό της παλιάς πόλης των Χανίων

Θύμα επίθεσης από άγνωστο έπεσε το βράδυ της Κυριακής μια νεαρή γυναίκα στην παλιά πόλη των Χανίων . Εκτιμάται ότι ο δράστης βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ καθώς φέρεται να τραυμάτισε τη γυναίκα με σπασμένο μπουκάλι και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Το συμβάν καταγράφηκε στην οδό Μπαλαντίνου, πάροδο της Χάληδων και αναστάτωσε τους λιγοστούς περαστικούς.

Το θύμα ήταν αιμόφυρτο και καλούσε σε βοήθεια. Η γυναίκα γλίτωσε με ελαφρά τραύματα ενώ ο άγνωστος δράστης αναζητείται, παρότι το θύμα, σύμφωνα με το γραφείο τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης, δεν προέβη σε καταγγελία.

Μεμονωμένο χαρακτηρίζουν το περιστατικό πολίτες που υποστηρίζουν ότι δεν τίθεται ζήτημα ασφάλειας στην παλιά πόλη των Χανίων. Θεωρούν μάλιστα ότι ο κόσμος μπορεί να περπατά χειμώνα – καλοκαίρι στα σοκάκια και στους δρόμους της παλιάς πόλης με την ίδια άνεση. «Η περιπολίες από άνδρες της ομάδας δίκυκλης αστυνόμευσης θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά» σημείωσε ωστόσο κάτοικος της περιοχής. 

Καταστηματάρχες της οδού Χάληδων πάντως περιγράφουν ένα απόκοσμο σκηνικό κυρίως την περίοδο της καραντίνας. «Ακόμη και τις πρωινές ώρες ο κόσμος που κυκλοφορεί είναι ελάχιστος. Υπάρχει μια αίσθηση φόβου και ανασφάλειας κυρίως σε γειτονιές και στενά που ο φωτισμός δεν είναι επαρκής» είπε ο ιδιοκτήτης καταστήματος τουριστικών ειδών προσθέτοντας πως «όσο θαρραλέος και να είναι κάποιος, διστάζει να περάσει από κάποιους δρόμους».

Στο παρελθόν παρόμοια περιστατικά δεν ήταν σπάνια στην παλιά πόλη που ήταν το επίκεντρο της νυχτερινής διασκέδασης. Πρωταγωνιστές τέτοιων περιστατικών ήταν συνήθως ξένοι στρατιώτες που έφταναν για τις ανάγκες αναψυχής τους στα Χανιά και πλημμύριζαν τα μπαρ του λιμανιού. Τα τελευταία χρόνια πάντως και κυρίως από τον περασμένο Μάρτιο, τέτοια συμβάντα τείνουν να εκλείψουν.

Το σημείο της παλιάς πόλης όπου πραγματοποιήθηκε η απρόκλητη επίθεση:

(Φωτογραφία αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News