Θάνατος Βρετανού στα Χανιά: Ερωτήματα γύρω από τον θάνατο του άτυχου 74χρονου

Χανιά
Θάνατος Βρετανού στα Χανιά: Ερωτήματα γύρω από τον θάνατο του άτυχου 74χρονου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ίδια ώρα αναζητείται στέγη για τον πιστό φίλο του 74χρονου που εντοπίστηκε δίπλα στο βυθισμένο ιστιοφόρο σκάφος του

Συνεχίζονται οι έρευνες των λιμενικών αρχών στα Χανιά για να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου του άτυχου Βρετανού, η σωρός του οποίου εντοπίστηκε χθες δίπλα στο βυθισμένο ιστιοφόρο σκάφος του στον κόλπο του Βλητέ στη Σούδα.

Επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες της περιοχής που μίλησαν στην ΚΡΗΤΗ ΤV, υποστηρίζουν ότι το ιστορικό ξύλινο ιστιοφόρο του άτυχου 74χρονου δεν είχε συντηρηθεί για πάνω από δέκα χρόνια.

Κλιμάκιο βατραχανθρώπων πραγματοποίησε σήμερα αυτοψία στο σκάφος ενώ από την πρώτη στιγμή έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο θάνατος του Βρετανού να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Αναλυτικότερα σήμερα, μία ημέρα μετά τον εντοπισμό της σωρού του οι λιμενικές αρχές με τη βοήθεια βατραχανθρώπων που πραγματοποίησαν αυτοψία στο ιστιοφόρο, διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του. 

Συνταξιούχος εισαγγελέας, ο άτυχος Βρετανός ζούσε χρόνια στην Κρήτη.

Είχε χάσει τη σύζυγο του και περνούσε μία ήρεμη ζωή στο νησί μοιράζοντας το χρόνο του ανάμεσα στο αγαπημένο του ιστιοφόρο και στο σπίτι που είχε αγοράσει στην Απτέρα.

Σκαρί του 1900 το ιστιοφόρο σκάφος του Βρετανού ήταν ασυντήρητο επί μια δεκαετία σύμφωνα με ψαράδες της περιοχής.

Ο άτυχος άνδρας είχε εκφράσει την επιθυμία του να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στην Κρήτη. Υπό ποιες συνθήκες κατέληξε εξετάζεται από τα στελέχη του Λιμεναρχείο Σούδας.

Ο πιστός σύντροφος του Βρετανού, το σκυλί του, αφού κατάφερε να διασωθεί αναζητά τώρα ένα φιλόξενο περιβάλλον. Ο φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων η Προστασία των Ζώων κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί να τον φιλοξενήσει μέχρι να βρεθεί η οικογένεια του κηδεμόνα του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News