Έκλαιγε πάνω στο κατάρτι του βυθισμένου ιστιοφόρου το σκυλάκι του νεκρού Βρετανού

Χανιά
Έκλαιγε πάνω στο κατάρτι του βυθισμένου ιστιοφόρου το σκυλάκι του νεκρού Βρετανού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκκληση από φιλοζωική για τη φιλοξενία του σκύλου

Μια σπαρακτική εικόνα αντίκρυσαν οι ψαράδες που εντόπισαν το βυθισμένο ιστιοφόρο του Βρετανού στη θαλάσσια περιοχή του Βλήτε του κόλπου της Σούδας το πρωί της Κυριακής.

Το σκυλάκι του Βρετανού, ο οποίος έχασε τη ζωή του μέσα στο βυθισμένο ιστιοφόρο - όπου και διέμενε - βρέθηκε ζωντανό πάνω στο κατάρτι του ιστιοφόρου.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Η προστασία των ζώων, Χανιά», το σκυλάκι έκανε αγωνιώδεις προσπάθειες προκειμένου να κρατηθεί πάνω στα συντρίμμια του βυθισμένου ιστιοφόρου και να μην πνιγεί.

Το σκυλάκι, το οποίο ήταν σε σύγχυση και σε κατάσταση σοκ, περιέθαλψαν, αρχικά, οι ψαράδες και έπειτα το μετέφεραν στο Λιμεναρχείο, από εκεί, το παρέλαβε η ΜΚΟ και το σκυλάκι μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο.

Η ΜΚΟ απευθύνει έκκληση στους Κρητικούς για την προσωρινή φιλοξενία του σκύλου έως ότου βρεθεί η οικογένεια του άτυχου Βρετανού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική δημοσίευση στο Facebook, το σκυλάκι «θα χρειαστεί ένα ήρεμο περιβάλλον, μέχρι να βρεθεί μια λύση». «Είναι αρσενικός, πολύ ήρεμος και συνεργάσιμος», αναγράφεται στην ανακοίνωση.

Εικόνες από το βυθισμένο ιστιοφόρο:

Η ανακοίνωση της ΜΚΟ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News