Σύνδεσμος Εστιατορίων και Μαγείρων: Η εργατική τάξη ζει με επιδόματα

Χανιά
Σύνδεσμος Εστιατορίων και Μαγείρων: Η εργατική τάξη ζει με επιδόματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

''Η απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης επιδιώκει για άλλη μια φορά να πληρώσουμε την κρίση"

Παράσταση διαμαρτυρίας στον τοπικό ΟΑΕΔ πραγματοποίησε την Τετάρτη 27/1 με επιτυχία, όπως σημειώνει, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Επιχειρήσεων Εκμεταλλεύσεως Εστιατορίων - Μαγείρων Χανίων Ν.Χανίων  (Σωματείο Επισιτισμού).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση:

"Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή από τους φορείς και τα σωματεία που έχουν στην δύναμή τους εποχιακά εργαζόμενους όπως το Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων, αλλα και το παράρτημα του Μουσικού Συλλόγου Χανίων, το Ψηφοδέλτιο της Ταξικής Ενότητας Ξενοδοχοϋπαλήλων.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης κατατέθηκε υπόμνημα με τα άμεσα αιτήματα για την επιβίωσή μας στον Διευθυντή του ΟΑΕΔ Χανίων. Τονίσαμε ότι οι εργαζόμενοι για άλλη μια φορά αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες μιας νέας οικονομικής κρίσης. Κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο σε χιλιάδες εργαζόμενους που είναι άνεργοι ή σε αναστολή ποιές είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης. Το δημοσιονομικό περιθώριο βρίσκεται όταν είναι να επιδοτηθούν μονοπωλιακοί όμιλοι του Τουρισμού και των μεταφορών. Αντίθετα θεωρείται πολυτέλεια να στελεχωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να καταβάλλεται έγκαιρα το ταμείο ανεργίας στους λογαριασμούς των εργαζομένων. Ενώ μας καλούν να μείνουμε σπίτι , καθημερινά νομοθετούν το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο. Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι η εργατική τάξη θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, μαθαίνοντας να ζεί με επιδόματα και μισθούς πείνας.

Αυτό που αποδείχτηκε όλο το προηγούμενο διάστημα είναι το ότι όποια κατάκτηση είχαν οι εργαζόμενοι πραγματοποιήθηκε με την ένταση των αγώνων και την οργάνωση στα σωματεία μας. Με τις κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε όλη την χώρα από το οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα αναδεικνύουμε ένα βασικό ζήτημα: « Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει».

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ Η ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ!

ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ, Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ,Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!

Τα επιδόματα ανεργίας κάνουν μέχρι και τρεις μήνες να πιστωθούν στους λογαριασμούς ορισμένων συναδέλφων και η παράταση του ταμείου για όσους λήγει άμεσα αφήνει μεγάλη μερίδα ανέργων εκτός με τις προϋποθέσεις που βάζει.

Η κοινή δράση των σωματείων και ο συντονισμός για τα ζητήματα των εποχιακά εργαζόμενων είναι η απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης που επιδιώκει για άλλη μια φορά να πληρώσουμε εμείς την κρίση. Το επόμενο διάστημα θα εντείνουμε τις πρωτοβουλίες μας για την υπεράσπιση του εισοδήματος, της Υγείας και των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις.
  • Υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν το 2019 ή το 2020 χωρίς άλλες προϋποθέσεις.
  • Να ενταχτούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι εργαζόμενοι εξτρά, εργολαβικοί και συμβασιούχοι που έληξαν οι συμβάσεις τους.
  • Καμιά αρνητική αλλαγή στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς μας, στα δικαιώματα μας,στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.
  • Υπογραφή ΚΣΣΕ με 5νθημερο 8ωρο, αυξήσεις στους μισθούς.
  • Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών. Να μειωθούν δραστικά τα τιμολόγια σε ΔΕΗ, Νερό, Τηλέφωνο.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ, εργαστήρια. Να ανοίξουν τώρα όλες οι ΜΕΘ και οι ανενεργές δομές υγείας. Επίταξη όλων των ιδιωτικών δομών υγείας. Μονιμοποίηση όλου του προσωπικού στις υπηρεσίες υγείας".
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News