Χανιά

Αναζητούνται οι δράστες της διάρρηξης στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

Τα έκαναν γης μαδιάμ, πήραν 50 ευρώ και έφυγαν σαν κύριοι!

Τους δράστες της διάρρηξης που σημειώθηκε πρώτες πρωινές ώρες του περασμένου Σαββάτου στο Εργατικό Κέντρο Χανίων αναζητούν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων ενώ την ίδια στιγμή οι εκπρόσωποι των σωματείων και της διοίκησης, προσπαθούν να επαναφέρουν τα πράγματα σε τάξη!

Από το Τμήμα Σήμανσης ελήφθησαν δακτυλικά αποτυπώματα από όλα τα σημεία από τα οποία πέρασαν οι δράστες ενώ άνδρες της Ασφάλειας εξετάζουν το υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Το γεγονός ότι λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας η κίνηση είναι περιορισμένη, διευκολύνει τις έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των διαρρηκτών που τα έκαναν γης μαδιάμ και έγιναν καπνός, καταφέρνοντας να πάρουν όλα κι όλα πενήντα ευρώ!

Μεγάλες είναι οι καταστροφές όμως που έχουν προκληθεί σε όλα τα γραφεία. Οι άγνωστοι εκτιμάται ότι εισέβαλαν από παράθυρο γραφείου του πρώτου ορόφου, έδρασαν ανενόχλητοι κι έφυγαν σαν κύριοι αφήνοντας πίσω τους το χάος. Μήνυση κατά αγνώστων υπέβαλε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων κ. Γιάννης Μανωλικάκης εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό του για το γεγονός ότι κάποιοι , έβαλαν στόχο όπως είπε, το σπίτι του εργαζόμενου. «Χτυπήθηκε για άλλη μια φορά το σπίτι του εργαζόμενου, του εργάτη ,της εργάτριας, στο οποίο κάποιοι ήλπιζαν ότι ίσως να βρουν χρήματα. Χρήματα εμείς ποτέ δεν είχαμε στα γραφεία μας, γιατί απλά δεν υπάρχουν» τόνισε.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιάννης Μανωλικάκης ειδοποιήθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου από μέλος της διοίκησης πως τα γραφεία στην οδό Μάρκου Μπότσαρη έχουν παραβιαστεί. Φτάνοντας, αντίκρισε μια άνευ προηγουμένου εικόνα. Σπασμένες πόρτες και ντουλάπες, συρτάρια στο πάτωμα, έγγραφα σκορπισμένα στο χώρο. Οι άγνωστοι ,φέρεται να μπήκαν από παράθυρο αρχικά στο γραφείο του προέδρου του Εργατικού Κέντρου που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτηρίου. Καταστροφές προκάλεσαν στα γραφεία του ισογείου ,του πρώτου και του δευτέρου ορόφου.

Εκτιμάται ότι οι δράστες αναζητούσαν χρήματα. Ωστόσο, βρήκαν μόνο έναν κουμπαρά στον οποίο τα σωματεία συγκέντρωναν χρήματα για την ενίσχυση του Συλλόγου Συνάνθρωπος, μέσα στον οποίο υπήρχαν πενήντα ευρώ. Τις προηγούμενες ημέρες οι ξενοδοχοϋπάλληλοι των Χανίων κατέβαλαν την ετήσια συνδρομή τους στο σωματείο τους και δεν αποκλείεται οι άγνωστοι που εισέβαλαν στο Εργατικό Κέντρο να στόχευαν στο ποσό που συγκεντρώθηκε, το οποίο πάντως δεν φυλάσσονταν στο χώρο. Φαίνεται ωστόσο ότι λειτούργησαν με απίστευτη μανία προκαλώντας βανδαλισμούς, ακόμα και στο κυλικείο.

Μέλη των σωματείων που στεγάζονται στο Εργατικό Κέντρο, δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας τις καταστροφές που προκάλεσαν οι δράστες. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων κ. Μαριάντζελα Χαλακατεβάκη, «από μία πρώτη καταγραφή δεν διαπιστώθηκε να λείπει κάτι. Το θλιβερό κι αυτό που μας ξάφνιασε είναι η καταστροφή».

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Εργατικό Κέντρο γίνεται στόχος διαρρηκτών. Τουλάχιστον τρεις φορές τα τελευταία χρόνια το κτήριο έχει παραβιαστεί. Είναι όμως η πρώτη φορά που οι δράστες προκάλεσαν τόσες καταστροφές. «Η ζημιά που έχει γίνει είναι πάρα πολύ μεγάλη .Φανταστείτε ότι όλος αυτός ο όγκος των εγγράφων πρέπει να αρχειοθετηθεί ξανά κι ότι τα έπιπλα, οι ντουλάπες και οι πόρτες που καταστράφηκαν πρέπει να αντικατασταθούν γιατί δεν επισκευάζονται» σημείωσε ο κ. Γιάννης Μανωλικάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια