Στους ακρίτες της Γαύδου ο Υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής

Χανιά
Στους ακρίτες της Γαύδου ο Υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επισκέφθηκε το επιτηρητικό φυλάκιο στη Γαύδο, το οποίο ενεργοποιήθηκε τον Αύγουστο 2020

 Μετά το Ηράκλειο όπου παρακολούθησε την τελετή αποφοίτησης των δοκίμων εφέδρων αξιωματικών 2020 Ε΄ ΕΣΣΟ στη σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, επισκέφθηκε το νησί της Γαύδου.Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, ο υφυπουργός μετέβη στο στρατόπεδο «Δασκαλογιάννη» στο Ηράκλειο, όπου παρακολούθησε την τελετή αποφοίτησης των δοκίμων εφέδρων αξιωματικών 2020 Ε΄ ΕΣΣΟ στη σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού.

   Στον χαιρετισμό του, ο υφυπουργός, μεταξύ άλλων υπογράμμισε αναφερόμενος στους εφέδρους αξιωματικούς, ότι «εισέρχεστε στη μεγάλη οικογένεια των αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού και καλείστε να δοκιμαστείτε με τη νέα σας ιδιότητα στις μονάδες». Τους κάλεσε να δεχθούν την πρόκληση «ως προσωπικό στοίχημα», προκειμένου να ανταποκριθούν «επιτυχώς στα σοβαρά καθήκοντά τους» αλλά και να γίνουν «το παράδειγμα για τους υφισταμένους σας, γιατί μόνο έτσι θα κατορθώσετε να γίνετε αποδεκτοί». Τόνισε δε, ότι για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, «το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί το πολυτιμότερο οπλικό μας σύστημα και τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος των Ένοπλων Δυνάμεων»

   «Να φανείτε δυνατοί απέναντι στις προκλήσεις» συμπλήρωσε ο ίδιος, και να συμβάλετε ενεργά στην αντιμετώπισή τους με πάθος, καρτερία και επιμονή. Να δείχνετε υπευθυνότητα, ενδιαφέρον και ενεργό συμμετοχή σε όλες τις δράσεις που θα σας ανατίθενται. Να πειθαρχείτε στις διαταγές των ανωτέρων σας. Να προσέχετε την υγεία σας σε μια κρίσιμη περίοδο παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. Να είστε σίγουροι ότι σε μερικά χρόνια από σήμερα, η περίοδος της θητεία σας ως αξιωματικοί του στρατού θα αποτελεί ένα κεφάλαιο της ζωής σας, το οποίο θα αναπολείτε με νοσταλγία και υπερηφάνεια».

   Διαβεβαίωσε επίσης, ότι η Ελλάδα «διαθέτει σύγχρονες, αποτελεσματικές και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις που επιτρέπουν την εφαρμογή της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, με σύνεση, σταθερότητα, ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, αλλά και εθνική αυτοπεποίθηση, καθιστώντας με αυτόν τον τρόπο την Ελλάδα παράγοντα ευημερίας και ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».

   Ο Αλκ. Στεφανής, δεν παρέλειψε να αφιερώσει την ημέρα αποφοίτησης «στη μνήμη του λεβέντη Κρητικού εφέδρου ταξιάρχου Στυλιανού Κιαγιαδάκη, ενός αγνού βρακοφόρου πατριώτη, με άδολη αγάπη για τις Ένοπλες Δυνάμεις, που ήταν πάντα παρών στις εκδηλώσεις της σχολής και αφιέρωσε τη ζωή του στη πατρίδα».

   Στη συνέχεια, εγκαινίασε τους δύο νέους ξενώνες της φρουράς Ηρακλείου. Η συνεργασία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, με δύο ιδιώτες, για την ανακαίνιση του κτιρίου και η παροχή υποστήριξης του έργου από την Περιφέρεια Κρήτης και τον δήμο Ηρακλείου, συμβάλλουν στην εξυπηρέτηση των αναγκών του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού που θα διαμένουν στους ξενώνες.

Η επίσκεψη στη Γαύδο

   Το Σάββατο ο Αλκ. Στεφανής επισκέφθηκε το επιτηρητικό φυλάκιο στη Γαύδο, το οποίο ενεργοποιήθηκε τον Αύγουστο 2020, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη λήψη της σχετικής απόφασης, με τη συνεργασία των τοπικών δημοτικών αρχών.

   Εκεί συνομίλησε με το προσωπικό, και μαζί επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο για ανταλλαγή ευχών. Κατά την επίσκεψή του στη Γαύδο, συναντήθηκε με τη δήμαρχο Λίλιαν Στεφανάκη, καθώς και με τοπικές αρχές και κατοίκους, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την τρέχουσα κατάσταση του νησιού.

   Στο επίκεντρο των συζητήσεων, τέθηκε το θέμα του εμβολιασμού και καθορίστηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας η διαδικασία, καθώς και η χρονική περίοδος που θα γίνουν οι εμβολιασμοί στο νησί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News