Έγκλημα στα Μεσκλά: Στην Ανακρίτρια ο Νορβηγός για τις 14 μαχαιριές

Χανιά
Έγκλημα στα Μεσκλά: Στην Ανακρίτρια ο Νορβηγός για τις 14 μαχαιριές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και οπλοχρησίας

Το κατώφλι της ανακρίτριας Χανίων προκειμένου να απολογηθεί για τη δολοφονία της 54χρονης στα Μεσκλά, πέρασε στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής ο 48χρονος Νορβηγός που συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης στο Ηράκλειο. Το πρωί της Τετάρτης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Χανίων ο οποίος του απήγγειλε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και οπλοχρησίας και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί. Τόσο κατά την προσαγωγή του, όσο και κατά την αποχώρηση του από το Δικαστικό Μέγαρο συνοδεία ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων ,εμφανίσθηκε ήρεμος και με σκυμμένο το κεφάλι.

Στις ανακριτικές αρχές είπε ότι προτίθεται να αναζητήσει δικηγόρο μέσω του Νορβηγικού προξενείου, σε αντίθετη περίπτωση θα οριστεί αυτεπάγγελτα.

"Δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Είχαμε πιει και οι δύο"

Νωρίτερα, στην κατάθεση του στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας ο 48χρονος ομολόγησε ότι αυτός σκότωσε την άτυχη γυναίκα αλλά χωρίς να πει λεπτομέρειες. «Δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Είχαμε πιει και οι δύο. Θυμάμαι μόνο τα αίματα στο δωμάτιο» φέρεται να είπε ανακρινόμενος.

Ο Νορβηγός, που αναζητείτο από την αστυνομία από την περασμένη Κυριακή όταν και βρέθηκε το πτώμα της ελληνίδας συντρόφου του στο σπίτι που διέμενε το ζευγάρι, εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης στα Λινοπεράματα και συνελήφθη από άνδρες της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης και της Ομάδας Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Ήταν ξαπλωμένος μέσα στο αυτοκίνητο του θύματος στο κάθισμα του συνοδηγού και δεν προέβαλε καμία αντίσταση. Αργότερα είπε ότι αφού διέφυγε, πέρασε ένα βράδυ σε ξενοδοχείο στα Μάταλα και τα υπόλοιπα κοιμόταν στο αυτοκίνητο. Αργά τη νύχτα της Τρίτης οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

«Μαλώναμε συχνά . Εκείνο το βράδυ ήμασταν και οι δύο υπό την επήρεια αλκοόλ» υποστήριξε στους αστυνομικούς. Για μια σχέση με εντάσεις, καυγάδες και συχνές προστριβές είχε μιλήσει από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το στυγερό έγκλημα, ο πρώην σύζυγος του θύματος. Ο κ. Μιχάλης Παπιδάκης, με τον οποίο η 54χρονη ήταν παντρεμένη στο παρελθόν και είχαν αποκτήσει δύο παιδιά, είχε τονίσει ότι πολλές φορές η πρώην  γυναίκα του του τηλεφωνούσε για να του πει ότι καυγάδιζε με τον Νορβηγό σύντροφο της. Αυτό συνέβη και το μοιραίο βράδυ όταν η άτυχη γυναίκα σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε τον πρώην άντρα της να τη βοηθήσει λέγοντας πως η ζωή της απειλείται κι ότι ο 48χρονος θα τη σκότωνε.

Μετά την ειδεχθή πράξη του ο δράστης φέρεται να ήρθε σε απόγνωση. Μάλιστα είχε σύμφωνα με πληροφορίες πρόθεση να βάλει τέλος στη ζωή του συνδέοντας την εξάτμιση του αυτοκινήτου μέσα στο οποίο εντοπίστηκε , με την καμπίνα  του οχήματος ώστε να επέλθει θάνατος από τις αναθυμιάσεις της βενζίνης.

Από τη στιγμή της σύλληψης του πάντως εμφανίζεται σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, σχεδόν απαθής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News