Έγκλημα στα Μεσκλά: Με σκυμμένο το κεφάλι στον Εισαγγελέα ο Νορβηγός

Χανιά
Έγκλημα στα Μεσκλά: Με σκυμμένο το κεφάλι στον Εισαγγελέα ο Νορβηγός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ο 48χρονος

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στην Ανακρίτρια Χανίων ζήτησε και πήρε ο 48χρονος Νορβηγός που φέρεται να σκότωσε την 54χρονη στα Μεσκλά Χανίων . Περίπου στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης πέρασε το κατώφλι του Εισαγγελέα  ο οποίος του απήγγειλε τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και οπλοχρησίας.

Τόσο κατά την προαγωγή του όσο κατά την αποχώρηση του από τη Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων ο 48χρονος Νορβηγός ήταν ήρεμος και με σκυμμένο το κεφάλι, εώ δεν συνοδευόταν με δικηγόρο. 

Ο 48χρονος εντοπίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο του θύματος με το οποίο διέφυγε και διέσχισε σχεδόν ολόκληρη την Κρήτη χθες το απόγευμα για τη δολοφονία της άτυχης 54χρονης στα Μεσκλά. Οι διωκτικές Αρχές είχαν πληροφορίες πως είναι πιθανό να κινείται στη νότια Κρήτη, αποφεύγοντας να κινηθεί κατά μήκος του ΒΟΑΚ, και από το πρωί είχε στηθεί σαρωτική επιχείρηση από τα Μάταλα μέχρι τα Τέρτσα και το Μύρτος. Ωστόσο, επαγρύπνηση υπήρχε και στο βόρειο μέτωπο στην πόλη του Ηρακλείου, όπου και τελικά εντοπίστηκε ο καταζητούμενος Νορβηγός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε από αστυνομικούς στα Ληνοπεράματα και συνελήφθη μετά από συντονισμένες ενέργειες ανδρών της Άμεσης Δράσης, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και των πεζών περιπολιών, που έστησαν γύρω του κλοιό και δεν του άφησαν περιθώρια αντίδρασης. Ο 48χρονος είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο κοντά σε εκκλησάκι και ήταν ξαπλωμένος στο κάθισμα. 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στη χθεσινή ανακοίνωσή της, η Αστυνομία υπογραμμίζει τα εξής: «Συνελήφθη σήμερα 19/01/2021 (σ.σ. χθες) το απόγευμα, σε περιοχή του δήμου Μαλεβιζίου Ηρακλείου, αλλοδαπός ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία σε βάρος ημεδαπής που διαπράχθηκε στα Χανιά.

Ειδικότερα, προχθές (17/01/2021) το πρωί, σε περιοχή του δήμου Πλατανιά βρέθηκε ημεδαπή, εντός οικίας, θανάσιμα τραυματισμένη.

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων, προέκυψε ότι αλλοδαπός είχε διαπράξει την ανθρωποκτονία σε βάρος της ημεδαπής, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα συλλήψεως από την κ. ανακρίτρια Χανίων.

Μετά από αναζητήσεις, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου και της Ομάδας Πεζών Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου εντόπισαν τον εν λόγω αλλοδαπό σε περιοχή του Ηρακλείου και τον συνέλαβαν.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί αρμοδίως».

Αποκαλύψεις για τη δράση του

Στο μεταξύ, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για το παρελθόν του 48χρονου. Πληροφορίες μιλούν για έναν άνθρωπο εξαρτημένο από το αλκοόλ, ο οποίος φέρεται να έχει διαπράξει ειδεχθείς πράξεις και εκτός Ελλάδας. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι είχε κατηγορηθεί πριν από μερικούς μήνες από ομοεθνείς του στην Αθήνα για υφαρπαγή χρημάτων, καθώς και ότι αναζητείται από τις Αρχές της Εσθονίας, χωρίς μέχρις στιγμής να έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι.

Το βέβαιο είναι ότι τον τελευταίο χρόνο ζούσε και εργαζόταν στα Χανιά. Ο 48χρονος είχε μισθώσει ένα μικρό διαμέρισμα κοντά στη θάλασσα στην περιοχή Καλαμάκι, όπου από το περασμένο καλοκαίρι τον επισκεπτόταν και το θύμα. Από εκεί ο Νορβηγός έφυγε για να νοικιάσει μεγαλύτερο σπίτι και να συζήσει με την 54χρονη. Στο διάστημα, ωστόσο, της παραμονής του στο Καλαμάκι, το ζευγάρι ουδέποτε δημιούργησε προβλήματα. Αντίθετα, έδειχνε να απολαμβάνει τη διαμονή του και τόσο ο ίδιος όσο και το θύμα εμφανίζονταν ευγενικοί και φιλικοί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News