Χανιά

Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων: Αλλεπάλληλα τα κρούσματα – «Τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας»

Τι αναφέρει το Διοικητικό Συμβούλιο της δομής για τα μέτρα που ελήφθησαν

Ανησυχία προκάλεσαν τα αλλεπάλληλα τα κρούσματα στο Δημοτικό Γεροκομείο Χανίων όπου νόησαν από κορωνοϊό φιλοξενούμενοι και μέλη του προσωπικού. «Tο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων από την αρχή της πανδημίας, μέχρι και σήμερα λειτουργεί με βάση το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο και τα όσα προβλέπουν οι Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και οι σχετικές εγκύκλιοι», υποστηρίζει με ομόφωνη ανακοίνωση των μελών του, το Διοικητικό Συμβούλιο της δομής.

 Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Με αφορμή την εκδήλωση κρουσμάτων covid-19 σε εργαζόμενους και ωφελούμενους της δομής το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικό Γηροκομείο εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία γίνεται εκτενής αναφορά στα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία από την πανδημία.

 Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020 το Γηροκομείο, προχώρησε στην προμήθεια όλων των απαραιτήτων ειδών ατομικής προστασίας και υγιεινής για το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους της δομής, προχώρησε στην ενίσχυση του ιδρύματος με νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, απαγόρευσε την είσοδο σε επισκέπτες και χορήγησε άδειες στο προσωπικό που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες.

 Παράλληλα από τον Οκτώβριο του 2020, επιβλήθηκε καθημερινή θερμομέτρηση με την είσοδο και διατήρηση των μετρήσεων σε αρχείο, γενική χρήση μάσκας από όλο το προσωπικό (όλη την ώρα της βάρδιας) καθώς και ασπίδας, όπου απαιτείται και χρήση προστατευτικής ρόμπας, γαντιών και οφθαλμικής προστασίας.

 Ακόμα, έγινε ειδική εκπαίδευση του προσωπικού, συστηματική τήρηση των μέτρων καθαρισμού, απολύμανσης χώρων και επιφανειών και ασφαλούς διαχείρισης μολυσματικών απορριμμάτων, διακοπή ομαδικών δραστηριοτήτων και θερμομέτρηση και έλεγχος του κορεσμού οξυγόνου των φιλοξενουμένων, σε κάθε βάρδια και συνολικά τρεις φορές την ημέρα έως τις 24 Δεκεμβρίου 2020 και πέντε φορές την ημέρα, από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος και έπειτα.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου εντάθηκαν οι εργαστηριακοί, οι ιατρικοί έλεγχοι και τα τεστ για το προσωπικό και τους φιλοξενούμενους, ενώ από τις 4 Σεπτεμβρίου έως και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί επτά απροειδοποίητοι έλεγχοι στην δομή κατά τους οποίους δεν διαπιστώθηκε καμία παράλειψη, ούτε τέθηκε θέμα μη τήρησης των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ και διαπιστώθηκε η άρτια επιχειρησιακή ικανότητα του ιδρύματος για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 Παράλληλα από τις 8 Οκτωβρίου μέχρι και σήμερα έχουν διενεργηθεί δέκα πέντε φορές μοριακά και rapid test, ενώ μόνο κατά τον Δεκέμβριο του 2020 πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 900 μοριακοί εργαστηριακοί έλεγχοι.

 Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση από την πρώτη εκδήλωση των κρουσμάτων, έγιναν τέσσερεις επιπλέον γενικές απολυμάνσεις, στο σύνολο των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του ιδρύματος, ενώ όλοι οι φιλοξενούμενοι σιτίζονται στα δωμάτια τους».

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Χανίων σχετικό με το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων

«Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι πεδίο άσκησης μικροπολιτικής από κανένα και για τίποτα.

Εν μέσω του πανελλαδικού 2ου lockdown της πανδημίας του covid 19, οι εργαζόμενοι αλλά και οι φιλοξενούμενοι ωφελούμενοι του Δημοτικού Γηροκομείου, γίνονται μάρτυρες αλλά και θύματα ενός θεάτρου του παραλόγου που παίζεται αυτές τις ημέρες στα Χανιά και ξεκίνησε υπό μορφή συζήτησης για τυχόν ευθύνες σχετικά με τα κρούσματα που πρόσφατα εκδηλώθηκαν και δυστυχώς εξελίσσεται σε επίθεση απέναντι στο ίδιο το ίδρυμα, με πιθανές αρνητικές συνέπειες στην λειτουργία του.

Οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, αισθανόμενοι πλήρως την ευθύνη του ρόλου τους, επιθυμούν να ενημερώσουν ότι, από την αρχή της πανδημία τον Μάρτιο 2020 εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται όλα τα προληπτικά μέτρα του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από την Διοίκηση του Ν.Π.Δ.Δ. .

Για κανένα τρόπο λοιπόν, οι παραλήψεις και οι αστοχίες της κεντρικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση δεν θα πρέπει να γίνουν ειδικές κατηγορίες για τους ανθρώπους του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων.

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων από το 2010 με δημόσιες παρεμβάσεις του έχει θίξει επανειλημμένα τα προβλήματα που πλέον έχουν γίνει χρόνια και υπονομεύουν την εύρυθμη λειτουργία του Δ.Γ.Χ.. και που δυστυχώς καμμιά από τις προηγούμενες δημοτικές διοικήσεις δεν κατάφερε ή δεν θέλησε να επιλύσει. (Δραματική έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων , ανάθεση εργασιών σε εργολαβική εταιρεία, μετατροπή του οίκου ευγηρίας σε μονάδα χρονίων παθήσεων, έλεγχος της ακίνητης και κινητής περιουσίας σε βάθος χρόνου) .

και επειδή,

«καμιά φορά αυτό που αγαπάς το καταστρέφεις, ενώ προσπαθούσες να το προστατεύσεις»…

το νου μας, την φροντίδα και την έγνοια μας στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων!

Εκ μέρους του Συλλόγου Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ν. Χανίων

Η πρόεδρος

Αθηνά Γιαννουλάκη»

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια