Χανιά

Ανησυχία για το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων: Βρέθηκαν νέα κρούσματα

7 οι ηλικιωμένοι που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο - Θετικές στον ιό 2 εργαζόμενες

Οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν για το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων αφού μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι κι άλλοι φιλοξενούμενοι είναι θετικοί στον ιό. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων Γιώργο Μπέα «εισήχθηκαν στην κλινική covid του νοσοκομείου 6 άτομα από το γηροκομείο Χανίων. Στην ίδια κλινική είχε μεταφερθεί ήδη άλλο ένα άτομο». Παράλληλα θετικές στον ιό είναι και δύο εργαζόμενες

Η ανακοίνωση του Δήμου για το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων:

"Έπειτα από τους επαναλαμβανόμενους διαγνωστικούς ελέγχους, που διενεργούνται στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, μετά το μοριακό τεστ (PCR) που έγινε συνολικά στους 83 ηλικιωμένους, βρέθηκαν θετικοί στην covid-19 έξι (6) ωφελούμενοι.

Οι έξι φιλοξενούμενοι στο Δημοτικό Γηροκομείο οδηγήθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Χανίων, καθ’ υπόδειξη του ΕΟΔΥ, όπου θα νοσηλευτούν στην κλινική διάμεσης νοσηλείας (covid), ώστε να δεχθούν όλη την απαραίτητη φροντίδα που θα χρειαστούν.

Διαγνωστικοί έλεγχοι έχουν γίνει και στο σύνολο του προσωπικού του ιδρύματος, ενώ σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) Χανίων και συγκεκριμένα με τον Επόπτη, Στέφανο Ντουκάκη, τα τεστ θα συνεχιστούν σε μεγαλύτερη συχνότητα στη δομή, ώστε να περιοριστεί η περαιτέρω διασπορά του ιού.

Η διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ υπάρχει διαρκής επικοινωνία του Προέδρου του Δ.Σ., Γιάννη Σημαντηράκη και του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη με τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Μπέα και τον αναπληρωτή Διοικητή Μάνο Μπολώτη, καθώς και τον ΕΟΔΥ, ώστε να τηρούνται αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα".

Η ανακοίνωση του Δήμου για την πορεία των διαγνωστικών ελέγχων στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων:

Από τους επαναλαμβανόμενους  διαγνωστικούς ελέγχους που διενεργούνται στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, έπειτα από το πρόσφατο μοριακό τεστ (PCR) που έγινε στο σύνολο των φιλοξενούμενων και του προσωπικού, βρέθηκαν θετικές στην covid-19, δύο εργαζόμενες του ιδρύματος.

Τα δύο μέλη του προσωπικού δεν εμφανίζουν κανένα από τα συμπτώματα της ασθένειας, ενώ παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό. Μάλιστα, η μία εκ των δύο εργαζομένων, βρισκόταν σε άδεια το τελευταίο δεκαήμερο και δεν έχει έρθει σε επαφή με οποιονδήποτε, φιλοξενούμενο ή εργαζόμενο, από το Δημοτικό Γηροκομείο.

Σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) Χανίων και σύμφωνα με τον Επόπτη, Στέφανο Ντουκάκη, τα μοριακά τεστ θα συνεχιστούν σε τακτική βάση, ώστε να ελεγχθεί η διασπορά του ιού. Επιπρόσθετα, στο κτίριο πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθολικής απολύμανσης, στο σύνολο των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Η διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ υπάρχει διαρκής επικοινωνία του Προέδρου του Δ.Σ., Γιάννη Σημαντηράκη και του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, με τη Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Μπέα, καθώς και τον ΕΟΔΥ, ακολουθώντας απαρεγκλίτως τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το πρώτο κρούσμα

Υπενθυμίζεται ότι η αρχή έγινε όταν θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε φιλοξενούμενη της δομής του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων ύστερα από διαγνωστικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020 σε 83 ηλικιωμένους που διαμένουν στην δομή. Ακολούθησαν τεστ στους φιλοξενούμενους ακι το προσωπικό και συνολικά 7 είναι οι θετικοί στον ιό. 

Η αγωνία τώρα εντείνεται για την πορεία της υγείας των 7 ηλικιωμένων με δεδομένο μάλιστα ότι η ανησυχία των αρχών στη διάρκεια της πανδημίας επικεντρώνεται στις ευπαθείς ομάδες και τους οίκους ευγηρίας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια