default-image

Ιερέας στην Κρήτη «επαναστατεί» κατά των μέτρων

Χανιά
Ιερέας στην Κρήτη «επαναστατεί» κατά των μέτρων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάνει σαφές ότι και Αγιασμό θα τελέσει και τις ακολουθίες και τη θεία κοινωνία την περίοδο του δωδεκαημέρου

Η αμηχανία που έχουν προκαλέσει στους κόλπους και της τοπικής εκκλησίας τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση εν όψει της γιορτής των Θεοφανείων εκφράζεται ακόμη και με απόψεις που φέρνουν σε δύσκολη θέση τους επισκόπους των μητροπόλεων. Ενδεικτική είναι η περίπτωση ιερέα στα Χανιά, ο οποίος απέστειλε έγγραφη διαμαρτυρία στον Εισαγγελέα και στον Αστυνομικό Διευθυντή, τονίζοντας ότι με τα μέτρα, προσβάλλονται τα ατομικά και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Δηλώνει δε την αντίθεση του στην Κοινή Υπουργική Απόφαση και ξεκαθαρίζει ότι υποχρεούται «να αντισταθεί στην παραβίαση των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών οι οποίοι καλούνται να απέχουν από τον Εκκλησιασμό, την Θεία Κοινωνία και τον Μέγα Αγιασμό».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, κάνει σαφές ότι και Αγιασμό θα τελέσει και τις ακολουθίες και τη θεία κοινωνία την περίοδο του δωδεκαημέρου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως δεν προτίθεται να υπακούσει σε αντιχριστιανικές εντολές!

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ και θα διαρκέσουν έως τις 11 Ιανουαρίου, οι εκκλησίες θα έπρεπε να παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα πρέπει να γίνει την ημέρα των Θεοφανείων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Πάντως το μεσημέρι της Δευτέρας η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας έκανε γωνστή την απόφασή της να διατηρήσει ανοικτούς τους ναούς και να λειτουργήσουν τα Θεοφάνια σύμφωνα με όσα είχαν συμφωνηθεί προ των εορτών και είχαν περιληφθεί σε ΚΥΑ, μετά την έκτακτη συνεδρίασή της.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News