Ποδηλατοδρόμιο Χανίων: Αγώνας για την αποκατάσταση & ολοκλήρωσή του

Χανιά
Ποδηλατοδρόμιο Χανίων: Αγώνας για την αποκατάσταση & ολοκλήρωσή του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αγώνα δρόμου για να καταφέρουν να βρουν τις μελέτες και τα αρχικά σχέδια του ποδηλατοδρομίου στο Ακρωτήρι

Ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί αποτελεί για τη δημοτική αρχή των Χανίων η ολοκλήρωση και λειτουργία του ποδηλατοδρομίου. Το δεύτερο ποδηλατοδρόμιο της χώρας, μετά το εθνικό του ΟΑΚΑ στην Αθήνα, που άρχισε να κατασκευάζεται το 2003 και στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο 3,6 εκατομμύρια ευρώ, όχι απλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αλλά αφέθηκε στην τύχη του. Ακόμη και η διαδικασία κατασκευής του, όπως αποκαλύπτεται 17 χρόνια μετά, ήταν πρόχειρη.  

Τα στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Χανίων αναζήτησαν την ανάδοχο εταιρία προκειμένου πριν αρχίσει το έργο να έχει στα χέρια της έναν οδηγό. Η εταιρία ωστόσο που τότε είχε αναλάβει τις μελέτες πλέον δεν υφίσταται. Μετά από έρευνα τα αρχικά σχέδια βρέθηκαν και πάνω σε αυτά θα πατήσει το έργο της αποπεράτωσης με τις απαραίτητες νέες μελέτες.  

Πριν από ένα χρόνο μετά από πρόσκληση του δήμου Χανίων βρέθηκε στα Χανιά ο Ολλανδός αρχιτέκτονας, κατασκευαστής ποδηλατοδρομίων Σάντερ Ντούμα, ο οποίος την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων είχε εκπονήσει τη μελέτη κατασκευής του έργου. Σήμερα η συνεργασία του με τη δημοτική αρχή συνεχίζεται και μάλιστα όπως έκανε γνωστό προτίθεται να συμβάλει σημαντικά ακόμη και στην αναβάθμιση του ποδηλατοδρομίου.  

Η αποκατάσταση και ολοκλήρωση του Ολυμπιακών προδιαγραφών ποδηλατοδρομίου που βρίσκεται στα Καθιανά Ακρωτηρίου υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει περί τα 2,5 εκ. Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες για αλλαγή χρήσης του εθνικού ποδηλατοδρομίου της Αθήνας, θα είναι το μοναδικό στην Ελλάδα.  

Φωτογραφία: Unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News