Rapid tests στο Παγκρήτιο: Ένα θετικό δείγμα σε 986 τεστ

Κρήτη
Rapid tests στο Παγκρήτιο: Ένα θετικό δείγμα σε 986 τεστ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πραγματοποιήθηκαν ακόμη 194 rapid test στο Δήμο Πλατανιά, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από το έλεγχο των rapid tests στο Παγκρήτιο, καθώς από τα 986 δείγματα, μόλις ένα βρέθηκε θετικό και αφορά σε άνδρα 52 ετών.

Μάλιστα, η διαδικασία ήταν προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί στις 2 όμως καθώς βρίσκονταν ακόμα πολίτες που επιθυμούσαν να πραγματοποιήσουν δωρεάν rapid test για τον κορωνοϊό, η διαδικασία συνεχίστηκε για λίγη ακόμα ώρα.

Επί ποδός 7 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ για τα rapid test στο Παγκρήτιο

7 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ και 22 νοσηλευτές βρέθηκαν, από το πρωί της Τετάρτης, στο Παγκρήτιο Στάδιο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν όλους τους Ηρακλειώτες που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν δωρεάν rapid test για τον κορωνοϊό.

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 10 το πρωί.

Σημειώνεται, ότι τα τεστ γίνονται drive through, δηλαδή, μέσα από το αυτοκίνητο του κάθε ενδιαφερόμενου.

Όσοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν δωρεάν rapid test για τον κορωνοϊό, πρέπει να έχουν μαζί τους ΑΜΚΑ ή Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Σημειώνεται ότι η είσοδος και έξοδος των οχημάτων γίνεται αποκλειστικά από τη δυτική είσοδο του Παγκρήτιου Σταδίου.

7η ΥΠΕ: Η ανταπόκριση του κοινού που προσερχόταν με τα οχήματά τους ήταν μεγάλη

«Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, οι προληπτικοί έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) για τον Covid-19 στους διερχόμενους της Δυτικής Εισόδου του Παγκρητίου Σταδίου στο Ηράκλειο, αφού δόθηκε μια μικρή παράταση λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού.

Συνδιοργανωτές της δράσης ήταν ο ΕΟΔΥ, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης/Περιφεριακή Ενότητα Ηρακλείου και ο Δήμος Ηρακλείου, ενώ τμήμα της Τροχαίας Ηρακλείου προέβη σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ομαλή προσέλευση του κοινού και τη διεξαγωγή των τεστ.

Η ανταπόκριση του κοινού που προσερχόταν με τα οχήματά τους ήταν μεγάλη, με τον αριθμό των τεστ που πραγματοποιήθηκαν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ υπό την επίβλεψη του Επόπτη Κινητών Ομάδων Υγείας Ηρακλείου Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτη Μαματζάκη, να ανέρχονται στα 986 με μόλις 1 θετικό.

Η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη και ο Υποδιοικητής Δημήτρης Αγαπίου, παρόντες κατά τη διεξαγωγή των ελέγχων, ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν τα στελέχη του ΕΟΔΥ και όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Μεταξύ αυτών, ιδιαιτέρως ευχαρίστησαν τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου και το Διοικητή Τροχαίας κ. Στέλιο Καρακούδη μκαι τα στελέχη της Υπηρεσίας τους για τη σημαντική συμβολή τους στην ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και διευκόλυνση της κυκλοφορίας. Την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ηρακλείου για την αγαστή και συνεχή συνεργασία τους, τον Πρόεδρο της εταιρίας Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ κ. Κώστα Βαρδαβά και το συνεργάτη του κ. Δημήτρη Τσιράκο για την παροχή των υποδομών και του απαραίτητου εξοπλισμού, καθώς και την εταιρεία Catering του Γιάννη Γιαλυτάκη που πρόσφερε αφιλοκερδώς εξοπλισμό, ροφήματα και εδέσματα στους ανθρώπους που εργάστηκαν για την επιτυχία της σημαντικής αυτής δράσης».

Πραγματοποιήθηκαν 194 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά στο Δήμο Πλατανιά

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την 7η ΥΠΕ, την Περιφέρεια Κρήτης / Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Δήμο Πλατανιά πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) στο Δήμο Πλατανιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ ελήφθησαν πραγματοποιήθηκαν 194 rapid test, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

Ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ Κος Ντουκάκης Στέφανος, ανέφερε ότι ‘... η πραγματοποίηση των τεστ, θα βοηθήσει στο να υπάρχει καλύτερη και περισσότερο αξιόπιστη αποτύπωση, πιθανών κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Χανίων...’

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News