Rapid tests και σε στρατόπεδα της Κρήτης

Χανιά
Rapid tests και σε στρατόπεδα της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πρόγραμμα προβλέπει την ανάπτυξη σταθμών δειγματοληψίας σε 73 πόλεις της χώρας

Δωρεάν rapit test στους πολίτες διενεργούνται από Δευτέρα 28/12 και σε στρατόπεδα που έχουν επιλεγεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στόχος είναι να γίνονται σε ημερήσια βάση 12.000 τυχαιοποιημένοι έλεγχοι για τον ιό σε όλη την επικράτεια, ώστε να περιοριστούν οι συρροές κρουσμάτων, να εντοπίζονται περισσότερα ασυμπτωματικά κρούσματα και να υπάρχει μεγαλύτερη πρόληψη. 

Το πρόγραμμα προβλέπει την ανάπτυξη συνολικά 130 σταθμών δειγματοληψίας ,σε 73 πόλεις της ελληνικής επικράτειας ,σε μονάδες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Στα Χανιά εκτός από το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, rapid test διενεργούνται στην 5η Ταξιαρχία Πεζικού στο Βλητέ και στην 115 Πτέρυγα Μάχης.

Οι πολίτες που θέλουν να υποβληθούν σε τεστ, αρκεί  να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους στη φόρμα δωρεάν ελέγχου covid 19 . Με SMS στο κινητό γίνεται η επαλήθευση της αίτησης για τυχαιοποιημένο έλεγχο. Η επιλογή γίνεται μέσω αλγόριθμου και χωρίς κάποιο κριτήριο.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους των στρατιωτικών μονάδων που έχουν  ήδη, στελεχωθεί με γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News