Γιορτές με άδειες τσέπες για χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους στην Κρήτη

Κρήτη
Γιορτές με άδειες τσέπες για χιλιάδες ξενοδοχοϋπαλλήλους στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ιδιαίτερες συνθήκες και το γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς εντάχτηκαν το καλοκαίρι στο σύστημα Εργάνη λαμβάνοντας επίδομα ειδικού σκοπού, τους στερούν τώρα το δικαίωμα λήψης επιδόματος ανεργίας

Με άδειες τσέπες κάνουν γιορτές χιλιάδες άνεργοι από τους τομείς του τουρισμού και επισιτισμού και στην Κρήτη. Οι ιδιαίτερες συνθήκες και το γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς εντάχτηκαν το καλοκαίρι στο σύστημα Εργάνη λαμβάνοντας επίδομα ειδικού σκοπού, τους στερούν τώρα το δικαίωμα λήψης επιδόματος ανεργίας.

Χωρίς εισόδημα, σε καθεστώς αβεβαιότητας και στη σκιά στερήσεων περνούν τις γιορτινές ημέρες χιλιάδες οικογένειες ξενοδοχοϋπαλλήλων και άλλων εργαζομένων του τουρισμού και επισιτισμού. Μετά από μια νεκρή τουριστική περίοδο με πολλούς ανέργους να εντάσσονται στο σύστημα Εργάνη επωφελούμενοι του επιδόματος ειδικού σκοπού και άλλους να παραμένουν μετέωροι, έρχονται τώρα να αντιμετωπίσουν τη στέρηση του δικαιώματος λήψης επιδόματος ανεργίας.

Σε ακόμα χειρότερη μοίρα βρίσκονται οι εργαζόμενοι σε τομείς του τουρισμού που δεν δικαιούνται καν επίδομα ανεργίας.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ζητούν παράταση του επιδόματος ανεργίας μέχρι την επαναπρόσληψη τους με το άνοιγμα της επόμενης τουριστικής σεζόν.

Ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου τα σωματεία ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Κρήτη με επιστολή τους προς τη διοίκηση του ΟΑΕΔ είχαν ζητήσει να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες για την επεξεργασία των αιτήσεων, για να μπορέσουν οι άνεργοι να πληρωθούν έστω και λίγο πριν την εκπνοή του έτους.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News