Γιορτές… στο καθήκον έκαναν οι εργαζόμενοι

Χανιά
Γιορτές… στο καθήκον έκαναν οι εργαζόμενοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βάρδια μακριά από τις οικογένειές τους

Με τη σκέψη στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας και την ευχή οι μέρες της πανδημίας να αποτελέσουν σύντομα παρελθόν , εργαζόμενοι σε δομές υγείας, στα σώματα ασφαλείας, στην εστίαση και σε άλλους τομείς, έκαναν Χριστούγεννα στο καθήκον.

Νύχτα παραμονής Χριστουγέννων ,με την απαγόρευση κυκλοφορίας σε ισχύ και τους περισσότερους Κρητικούς να γιορτάζουν ήδη στα σπίτια τους, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται εκεί που το καθήκον ορίζει.

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων Σπύρο Ραπάνη: «κι εμείς αυτές τις γιορτινές ημέρες είμαστε στους δρόμους… για το καλό όλων είμαστε εδώ».

Στην άδεια πόλη των Χανίων , σε ένα απόκοσμο σκηνικό, τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Αστυνομίας , ελέγχουν τα ελάχιστα οχήματα που κυκλοφορούν ακόμη.

Εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, στα δημόσια νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ γιόρτασαν τα έτσι κι αλλιώς διαφορετικά Χριστούγεννα μακριά από τις οικογένειες τους.

Με τη σκέψη όμως σε συνανθρώπους μας που νοσούν ή που δίνουν τη μάχη ενάντια στον ιό που άλλαξε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Με το μυαλό στους ασθενείς...

Όπως τονίζει ο Πρόεδρος Εργαζομένων Τομέα ΕΚΑΒ Χανίων Νεκτάριος Παπουδάκης: «για μας είναι μια συνηθισμένη μέρα .Πιστεύω να περάσουν γρήγορα αυτές οι καταστάσεις και να έρθει ο κόσμος στην κανονικότητα ,αυτό ευελπιστούμε κι εμείς…».

Σύμφωνα με τον Ειδικευόμενο γιατρό Νοσοκομείου Χανίων Λευτέρη Μαρκίδη το μυαλό του είναι στους γιατρούς της βόρειας Ελλάδας και της Αττικής που δέχονται μεγάλες πιέσεις …Στο ίδιο μήκος κύματος- με το μυαλό σε όσους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο- και ο Ιάκωβος ΚασσελάκηςΠυρονόμος Π.Υ. Χανίων.

Κι αν πολλοί δεν κάθισαν στο γιορτινό τραπέζι πλαισιωμένοι από μέλη της οικογένειας τους αλλά βρίσκονταν μαζί με άλλους συναδέλφους υπηρετώντας το καθήκον, η ευχή τα φετινά Χριστούγεννα ήταν ίδια για όλους αδιακρίτως.

Αναγνωρίζοντας πως η υγεία είναι πάνω από κάθε επιθυμία, το νόημα των φετινών γιορτών απέκτησε για τους περισσότερους την πραγματική του διάσταση.

Στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, εργαζόμενοι, με τον Γιώργο Σγουρό στη λύρα και τον Μανώλη Ζερβάκη στο λαούτο, είπαν τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον διοικητή Μανώλη Ανδρεαδάκη, στο προσωπικό και τους ασθενείς χαρίζοντας τους μια ευχάριστη νότα αισιοδοξίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News