Μήνυμα ελπίδας από ιεράρχες της Κρήτης για τα φετινά Χριστούγεννα

Χανιά
Μήνυμα ελπίδας από ιεράρχες της Κρήτης για τα φετινά Χριστούγεννα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μέσα στη δύνη αόρατων και ορατών εχθρών και ασθενειών, ανισοτήτων και διακρίσεων, ο Χριστός μας απαντά με τη γέννηση του», τονίζει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός στο μήνυμά του

Να αναθεωρήσουν τη ζωή τους, να συνέλθουν από την ταραχή, την κατάθλιψη και την απογοήτευση και να αντλήσουν δύναμη μέσα από τη θεία γέννηση, καλούν τους πιστούς οι ιεράρχες της Κρήτης στα φετινά τους μηνύματα για τα πρωτόγνωρα Χριστούγεννα που βιώνει η ανθρωπότητα και ο ορθόδοξος κόσμος.

Ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, απευθύνεται στους πιστούς με θλίψη για το γεγονός ότι «οι καμπάνες θα ηχούν και θα καλούν τους πιστούς στη θεία λειτουργία των Χριστουγέννων και ο αόρατος εχθρός θα τους εμποδίζει να προσέλθουν στη θεία λειτουργία». Να ανανεώσουν την πίστη και την πεποίθησή τους ότι ο Χριστός παραμένει ανάμεσά μας κι ότι αυτά που είναι αδύνατα για τους ανθρώπους, για το Χριστό είναι δυνατά, τους καλεί ο μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Μέσα στη δύνη αόρατων και ορατών εχθρών και ασθενειών, ανισοτήτων και διακρίσεων, ο Χριστός μας απαντά με τη γέννηση του, τονίζει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός. «Τα γεγονότα της πανδημίας, το ευάλωτο της υγείας των ανθρώπων και η δυσκολία καταπολεμήσεως της νόσου δηλώνουν ακριβώς την αδυναμία του χοϊκού ανθρώπου που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ερευνητών στο χώρο της υγείας, η πανδημία θερίζει κυριολεκτικά τους ανθρώπους» σημειώνει ανάμεσα στα άλλα, δίνοντας το στίγμα του ιδιαίτερου φετινού εορτασμού. 

Ο επίσκοπος της ιεράς μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, παραπέμπει στις αξίες της ορθόδοξης πίστης, μέσα από την οποία ο άνθρωπος μπορεί όπως λέει, εν μέσω πανδημίας να αντλήσει δύναμη. Μιλά για το Χριστό, λέγοντας πως «γεννιέται ταπεινά στη φάτνη των αλόγων, ζεσταίνεται από τα ζώα στην αφιλόξενη ανθρωπότητα, γεννιέται σε σπήλαιο, όχι σε παλάτια. Δεν αναγνωρίζεται, παρά μόνο απ’ αυτούς που τον ποθούν. Και είναι οι απλοϊκοί και ευλογημένοι άνθρωποι. Να γνωρίζετε όμως, σημειώνει, ότι χτυπά την πόρτα της καρδιάς όλων μας ανεξαιρέτως. Με την πίστη ότι ο Θεός είναι οικείος, ελπίζουμε ότι και στην παρούσα κατάσταση της υγείας, η θεία επέμβαση δε θα αργήσει να έρθει κοντά μας», καταλήγει στο μήνυμα του ο κ. Δαμασκηνός. 

Τον μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο, τον συναντήσαμε παραμονές των Χριστουγέννων στην έδρα της ιεράς μητρόπολης, στο Καστέλι Κισσάμου. Τηρώντας όλα τα αναγκαία μέτρα που επιβάλλουν οι συνθήκες, μας υποδέχτηκε στο γραφείο του, εμφανώς προβληματισμένος και ανήσυχος, για όσα πρωτόγνωρα βιώνει η ανθρωπότητα. Μας μίλησε γι’ αυτά τα διαφορετικά Χριστούγεννα.

«Έστω και αν θα στερηθούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, στις γιορτινές αυτές ημέρες, έστω κι αν δεν θα αγκαλιάσουμε οικείους και συγγενείς, έστω κι αν δεν ανταλλάξουμε ευχές στα εόρτια τραπέζια των ημερών ,έστω κι αν τα δώρα μας δεν θα τα προσφέρουμε, υπάρχει όμως ένα πολύ μεγάλο δώρο που μας προσφέρει η αγάπη του Θεού. Είναι η γέννα του, η παρουσία του και πάλι στον κόσμο» επισημαίνει.

Η γιορτή των Χριστουγέννων, έρχεται να προσφέρει παρήγορο φως, υπενθυμίζει ο μητροπολίτης και καλεί τους πιστούς να προσευχηθούν για όσους νοσούν, για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας. Τους καλεί να αναθεωρήσουν την ίδια τη ζωή τους. Ο επικεφαλής της Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου τονίζει πως η δοκιμασία αυτής της περιόδου, μπορεί να αποτελέσει αφορμή για αυτοκριτική μέσα από την οποία ανατέλλει πάντα ένας πιο ανθρώπινος κόσμος. «Ως παρήγορο φως θα ανατείλει και πάλι το φως της Βηθλεέμ, για να φωτίσει τις αγωνίες μας, να διαλύσει τους φόβους μας, για να ανατείλει και πάλι η ελπίδα, η χαρά, η δύναμη, η προσδοκία στον κόσμο» καταλήγει ο σεβασμιότατος.

Στην εκπνοή μιας χρονιάς χιλιάδων ανθρώπινων απωλειών, μιας χρονιάς φόβου, μοναξιάς και απόγνωσης, η Εκκλησία προτάσσει το ελπιδοφόρο μήνυμα της Θείας Γέννησης ως φωτεινό φάρο ελπίδας και αισιοδοξίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News