Σε απόγνωση οι ξενοδόχοι - Υπενθυμίζουν τα μεγάλα έργα στα Χανιά

Χανιά
Σε απόγνωση οι ξενοδόχοι - Υπενθυμίζουν τα μεγάλα έργα στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή στον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, στους βουλευτές ν. Χανίων, στην Περιφέρεια, στους δημάρχους και στο Επιμελητήριο

Τη δική τους αγωνία έχουν οι ξενοδόχοι στα Χανιά για τα έργα υποδομής που εκκρεμούν και έσπευσαν να την εκφράσουν εκ νέου, υπενθυμίζοντας στους αρμόδιους τα μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά. Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων απέστειλε λοιπόν σχετική επιστολή υπενθύμισης στον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, στους βουλευτές ν. Χανίων, στην Περιφέρεια, στους δημάρχους και στο Επιμελητήριο.

«Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ποια είναι τα κύρια έργα υποδομής που θα πρέπει να υλοποιηθούν εντός των επόμενων 24 μηνών, έτσι ώστε ο νομός Χανίων να μπορεί να επανέλθει τουριστικά αυξάνοντας τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις αλλά και πετυχαίνοντας καλύτερη ποιότητα αφίξεων με υψηλότερη μέση κατά κεφαλή δαπάνη», αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων και παραθέτει τα έργα, επισημαίνοντας:

«- Αερολιμένας Χανίων:

Ο νέος πύργος ελέγχου παραδόθηκε στη Fraport Greece άδειος. Πρέπει να προβλεφθούν και να εγκατασταθούν όλες οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις, ώστε ο πύργος ελέγχου να είναι έτοιμος για την εγκατάσταση ραντάρ προσέγγισης, το οποίο ουσιαστικά θα δώσει την ώθηση για την αύξηση της αεροπορικής κίνησης.

- Radar προσέγγισης:

Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα ο αερολιμένας Χανίων στερείται ενός βασικού εργαλείου λειτουργίας, που είναι το Radar προσέγγισης. Η έλλειψη του Radar οδηγεί, σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας, στο να επιτρέπετε προσγείωση αεροπλάνων ανά 12 λεπτά (δηλαδή 5 αεροπλάνα σε 1 ώρα). Με την τοποθέτηση Radar προσέγγισης ο χρόνος αναμονής μεταξύ δύο αεροπλάνων για να προσγειωθούν στα Χανιά θα μειωθεί στα 3 λεπτά (δηλαδή 20 αεροπλάνα θα μπορούν να προσγειωθούν κάθε ώρα). Όπως είναι εμφανές, το Radar δυνητικά θα μπορούσε να οδηγήσει στο να τετραπλασιάσει την κίνηση στον αερολιμένα Χανίων, με πολύ σημαντικές θετικές επιπτώσεις για την τοπική μας οικονομία.

- Βιολογικοί καθαρισμοί:

Πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τα έργα βιολογικών σε Παλαιόχωρα, Γεωργιούπολη και Αλμυρίδα.

- ΒΟΑΚ:

Θα θέλαμε να επισημάνουμε πόσο σημαντικό είναι στην υπάρχουσα μελέτη να συμπεριληφθεί το κομμάτι “Χανιά-Κίσσαμος”.

Επίσης θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα ενεργά έργα που γίνονται για ανακατασκευή του ΒΟΑΚ στα ακόλουθα σημεία:

* Κόμβος στα Μεγάλα Χωράφια.

* Τα μπάζα που έχουν πέσει πριν τον κόμβο για τον Ναύσταθμο Σούδας πηγαίνοντας προς Χανιά.

* Κλάδεμα όπου χρειάζεται στη δεξιά και αριστερή πλευρά του ΒΟΑΚ.

* Επιδιόρθωση φωταγώγησης όπου υπάρχουν πυλώνες φωτισμού και δεν ανάβουν.

- Σύνδεση αεροδρομίου-Σούδας:

Θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο, με δεδομένο ότι η επέκταση του αεροδρομίου έχει ολοκληρωθεί. Θα πρέπει να υπάρχει καλύτερο και ασφαλέστερο οδικό δίκτυο για τη μετάβαση στα ξενοδοχεία, καθώς η μετάβαση από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο είναι μια από τις πρώτες εντυπώσεις του επισκέπτη στον νομό μας.

- Κόμβος Σούδας:

Πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί το έργο ρύθμισης της κυκλοφορίας στον κόμβο Σούδας. Έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, δεδομένου ότι γίνονται αρκετά ατυχήματα, θα πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση με την τοποθέτηση φαναριών, είτε με τη δημιουργία κυκλικού κόμβου είτε με τον συνδυασμό κυκλικού κόμβου και φαναριών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News