Δωρεάν τεστ κορωνοϊού στην Κίσσαμο

Χανιά
Δωρεάν τεστ κορωνοϊού στην Κίσσαμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε rapid test μέσω drive through θα υποβληθούν όσοι επιθυμούν

Σε δωρεάν τεστ για την ταχεία ανίχνευση αντιγόνου του κορωνοϊού θα μπορούν να υποβληθούν σήμερα οι πολίτες της Κισσάμου, με μια διαδικασία γρήγορη και απλή, μέσα από το αυτοκίνητό τους. Μετά τα Χανιά, όπου την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν για πρώτη φορά έλεγχοι drive through, σειρά έχει η κωμόπολη της Βορειοδυτικής Κρήτης.

Οι έλεγχοι θα διεξαχθούν στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου, στον χώρο πίσω από τον ανδριάντα του Εθνάρχη, από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι. Η είσοδος των οχημάτων θα γίνεται από τη ανατολική πλευρά της πλατείας από την οδό Ομογενών Αμερικής και η έξοδος από τη δυτική πλευρά της, μέσω της οδού Φρουδάκη. Οι πολίτες καλούνται να προσέρχoνται αποκλειστικά με αυτοκίνητο (μέχρι δύο ενήλικες πλην τέκνων), έχοντας μαζί τους τα απαραίτητα στοιχεία, ονοματεπώνυμο, ΑΜΚΑ ή Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά από τα κλιμάκια της κινητής ομάδας του ΕΟΔΥ και τα αποτελέσματα θα γνωστοποιούνται με γραπτό μήνυμα στο κινητό των συμμετεχόντων μέσα σε λίγα λεπτά. Για την ομαλή διεξαγωγή των τεστ θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Η δράση και αυτή τη φορά διοργανώνεται από τον ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την 7η Υ.ΠΕ., την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Κισσάμου και με τη συμβολή του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής.

Η διενέργεια δωρεάν ελέγχων στον πληθυσμό περιοχών της Δυτικής Κρήτης άρχισε μετά από αίτημα που υπέβαλε στη διοίκηση του ΕΟΔΥ ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής. Όπως δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κ. Λένα Μπορμπουδάκη, οι δράσεις αυτές θα επεκταθούν σε όλη την Κρήτη με σκοπό την αποτύπωση του επιδημιολογικού φορτίου, σε ένα ενδεικτικό ποσοστό, στον πληθυσμό του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα στα Χανιά υποβλήθηκαν σε δωρεάν rapid tests συνολικά 600 πολίτες και μόλις σε δύο περιπτώσεις τα αποτελέσματα ήταν θετικά και παραπέμφθηκαν σε περαιτέρω έλεγχο.

(Φωτογραφία INTIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News