Έμποροι και βιοτέχνες Χανίων: «Ανοίξτε τα μικρά καταστήματα με ραντεβού»

Χανιά
Έμποροι και βιοτέχνες Χανίων: «Ανοίξτε τα μικρά καταστήματα με ραντεβού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κραυγή αγωνίας για το πλήγμα στην αγορά

Επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων εστάλη στον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία εκφράζουν την έμπρακτη συμπαράστασή της στους συναδέλφους εμπόρους καταστηματάρχες του τόπου.

Στην επιστολή αναφέρεται:

«Καταλαβαίνουμε απόλυτα τις ενέργειες της Ελληνικής κυβερνήσεως για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού covid-19 και την ασφάλεια των πολιτών.

Δυστυχώς, οι επιχειρήσεις, οι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και ιδιαίτερα τα εμπορικά καταστήματα, μετά από τόσους μήνες οικονομικού μαρασμού βρίσκονται σε οριακό σημείο επιβίωσης. Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αναμένονταν από τον εμπορικό κόσμο με την ελπίδα μιας μικρής ανάκαμψης μετά το δεύτερο lockdown, αφού ως γνωστόν την περίοδο αυτή οι πωλήσεις αποτελούν το 30% του ετήσιου τζίρου τους.

Όμως η απόφαση ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων με τη μέθοδο του click away δυσχεραίνει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση καθώς αποδεικνύεται ήδη από την πρώτη μέρα λειτουργίας, ότι είναι δύσκολα εφαρμόσιμη όχι μόνο από τα καταστήματα αλλά και από τους καταναλωτές. Αυτές που θα πληγούν περισσότερο είναι για άλλη μια φορά οι μικρές επιχειρήσεις έναντι των μεγάλων, καθώς τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, σας καλούμε την ύστατη στιγμή όπως δώσετε την δυνατότητα στους συναδέλφους των μικρών και πολύ μικρών καταστημάτων να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους με προκαθορισμένα ραντεβού και τήρηση όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού. Άλλωστε, δεν υπήρξε κάποια μελέτη ότι η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εν μέσω πανδημίας αποτελεί εστία μετάδοσης του covid-19.            

Είμαστε βέβαιοι ότι θα αντιληφθείτε την κατάφωρη αδικία εις βάρος των συναδέλφων εμπόρων καταστηματαρχών και θα προβείτε άμεσα σε διορθωτικές ενέργειες γιατί η πολιτεία οφείλει αφενός να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και αφετέρου να προωθήσει τον υγιή ανταγωνισμό.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε σύντομα ενέργειές σας».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News